Windows serverspecialist

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Systemenheten på förbandet har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

Systemenheten

Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Den aktuella befattningen har huvudinriktning mot Windows serverplattformar, Active Directory och Group Policys med särskilt fokus på IT säkerhet kopplat mot dessa områden. Som Windows serverspecialist kommer du arbeta huvudsakligen i Örebro.

Du kommer att ingå i ett team vars huvuduppgift är att utveckla och förvalta system som skyddar Försvarsmakten mot olika former av avancerade IT-angrepp. Vi använder skräddarsydd mjukvara som används i kombination med kommersiella lösningar som du är med och utvärderar.

Du kommer bl.a att arbeta med design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys och förvaltning av ingående komponenter. Vidare ingår handläggning av frågor inom området, tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Du kommer att arbeta med leverantörer och medverka i olika arbetsgrupper och projekt.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med erfarna kollegor som har IT-säkerhet i fokus. Vår strävan är att teknikmässigt ligga i framkant och därför är kompetensutveckling och omvärldsbevakning en viktig del av arbetet. 

Kvalifikationer

 • Universitet eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga
 • Mycket goda kunskaper om Windows server 2016 eller senare
 • Goda kunskaper om säkerhet och härdning av operativsystem
 • Goda kunskaper i PowerShell
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande kunskaper

 • B-körkort
 • Loggning och övervakning
 • Erfarenhet av Sysmon och PowerShell auditing
 • Säkra autentiseringslösningar
 • Virtualiseringsplattformar
 • Erfarenhet av drift och/eller förvaltning i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
 • Erfarenhet av teknikprojekt som t.ex. uppgradering/etablering av IT-system

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett brinnande intresse av IT-säkerhet och som ständigt vill fortsätta att utvecklas inom området. Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer.

Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt och tillsammans med andra. Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov i verksamheten. Som person är du trygg i dig själv, har ett gott omdöme och anpassar dig för att samverka samtidigt som du har en integritet att med din kompetens säga ifrån där det behövs.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsort
Örebro

Tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Övrigt

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. 

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Henrik Seger eller Jonna Öström. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare
SACO Pär-Erik Lohman 
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 september 2022
 • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan