K 3 söker ledningssoldater (OR 1-5) till 31. Jägarbataljon

Om tjänsten

Om enheten
31. jägarbataljonen är ett lätt konventionellt jägarförband med uppgift att stödja Försvarsmaktens specialförband. Förbandet löser uppgifter i hela konfliktskalan, både i Sverige och utomlands. Huvuddelen av bataljonens personal är heltidsanställd i insatsorganisation och möjligheterna att utvecklas inom bataljonen och skvadronen är goda.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som anställd på ledningsplutonen på 31.Jägarbataljon kommer du att lösa en många olika uppgifter. Plutonen ansvarar för att upprätta förbandets ledningsplats med dess olika funktioner samt utgör ledningsstöd till förbandets verkansdel. Uppgifter kan vara att stödja chefer, patruller och vara en del av försvar av ledningsplats eller ta emot en rapport från jägargrupperna som innästlat bakom fiendens linje och föra informationen vidare.

Bataljonen löser offensiva stridsuppgifter på djupet, vilket förutsätter att ledningen av förbandet agerar på aktuella underlag där ledningsplutonen spelar en vital roll inom lägesuppföljning samt sambands- & IT-system.

 

Krav

 • Svenskt medborgskap
 • Godkänd grundutbildning: GMU eller värnplikt
 • Godkänd vid K3 kompletterande tester, K3 kravtabell 3
 • Godkänd säkerhetsprövning

 

Meriterande kvalifikationer

 • Tidigare eller nuvarande tjänstgöring i Försvarsmakten
 • Erfarenhet inom funktionen ledning-/IT och sambandssystem
 • B/C-körkort

 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som fallenhet för att ta till dig nya kunskaper inom tekniska system, kunna värdera information samt vara stark och uthållig med en vilja att fortsätta utvecklas. En god förmåga till tempoväxling samt flexibilitet är viktiga egenskaper i denna tjänst.   

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet
För att lösandet av myndighetens uppdrag ska vara framgångsrik förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet samt främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-10-23.

Din ansökan ska innehålla CV, kopior på utbildningsbevis, förarbevis, samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningsprocessen
Ansökan värderas mot ställda krav och andra sökanden varefter du kontaktas av företrädare för förbandet.

 

Övrigt:

Anställningsform: Anställningsform: Tidsbegränsad anställning (GSS/K).
Provanställning om 6 månader tillämpas vid nyanställning inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Karlsborg

Tillträde: 2023-01-01

Lön: Individuell lönesättning

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Serg Lovisa Blommefors, Stf.plutch, ledningspluton, 31.Jbat
Tfn: 0767 22 31 15

HR-Stöd Erica Olovson
Tfn 0505 45 16 46

 

Facklig representant:
OFR/O: Eva Härnqvist
0505 45 10 00

OFR/S: Mikael Ekelund
0505 45 10 00

SEKO: Jan Arnholm
0505 45 10 00

SACO: Annelee Karlström
0505 45 10 00

 

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 september 2022
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan