K 3 söker reparationsgruppchef (OR 6-7) till 31. Jägarbataljon

Om tjänsten

Om enheten
Underhållsplutonen består av två trossgrupper och en reperationsgrupp. Plutonen är en bataljonsresurs och ingår i jägarunderstödsskvadronen på 31. Jägarbataljon. Plutonen ansvarar för bataljonens förmåga till förnödenhetsförsörjning, teknisktjänst och  transporttjänst. Reperationsgruppen genomför förebyggande och avhjälpande underhåll av bataljonens materiel och fordon. Reperationsgruppen har förmåga att uppträda som delad resurs i syfte att möta behovet av teknisk tjänst längst fram på stridsfältet, likväl som att uppträda samlat i ett bakre område för att möjliggöra tyngre reparationer och underhåll. 


Befattningen erbjuder
Som reparationsgruppchef har du har ett tätt samarbete med teknisk chef skvadron/bataljon. Gruppen är nyligen uppsatt vilket medför att du som gruppchef har en stor möjlighet att forma och utveckla gruppens arbete. Bataljonen är under ständig utveckling och har en stor bredd av olika materiel, fordon och vapen. Tillsammans med din grupp kommer du att vara med och ta fram nya koncept och lösningar för hur det tekniska stödet bäst ges till bataljonen i sin helhet. Gruppen verkar över hela stridsfältet.   


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som reparationsgruppchef ansvarar du för din grupp och dess materiel. Du leder din grupp både i den dagliga verksamheten inne på kasern, och i fält. Du stödjer plutonchefen genom att tillse att din personal har rätt utbildning och kompetens. Du skadeklassar materiel, fordon och vapen. Du bidrar med kunskap och kompetens för att på din nivå utveckla och anpassa den tekniska tjänsten på bataljonen. Du genomför teknisk administration och följer upp det tekniska arbetet som genomförs vid egen enhet.


Krav för tjänsten

 • Godkänd militär grundutbildning
 • Godkänd specialistofficersexamen med teknisk inriktinig
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • B-körkort
 • Godkänd vid K3 kompletterande tester, K3 kravtabell 3
 • Tidigare erfarenhet av teknisk tjänst

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i FM uppföljnings-och redovisningssystem, PRIO och LIFT
 • Tidigare tjänstgöring som teknisk officer inom området mark mekanik
 • Erfarenhet av att utbilda

 

Personliga egenskaper
Som person är du tekniskt lagd och har en god social kompetens. Du är noggrann och har förmåga att planera både på kort och lång sikt. Du är bekväm med att leda och utbilda. Du är självgående och gör det som krävs för att lösa tilldelade uppgifter. Tjänsten är fysiskt krävande.


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
För att lösandet av myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet samt främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-10-23.

Din ansökan ska innehålla CV, kopior på utbildningsbevis, förarbevis, samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningsprocessen
Ansökan värderas mot ställda krav och andra sökanden varefter du kontaktas av företrädare för förbandet.


Övrigt

Anställningsform:
Tillvidareanställning

Anställningskategori: SO/K
Provanställning om 6 månader tillämpas vid nyanställning inom Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlsborg
Tillträde: 2023-01-01
Lön: Individuell lönesättning

För upplysningar om rekryteringen kontakta:
Rekryterande chef Lt. Pontus Jansson
tfn: 0733-387697

HR-Stöd Erica Olovson
Tfn 0505 45 16 46

Fackliga företrädare:
OFR/O: Eva Härnqvist
0505 45 10 00

OFR/S: Mikael Ekelund
0505 45 10 00

SEKO: Jan Arnholm
0505 45 10 00

SACO: Annelee Karlström
0505 45 10 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 september 2022
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan