K 3 söker mekaniker (OR 1-5) till 31. Jägarbataljon

Om tjänsten

Om enheten
Underhållsplutonen består av två trossgrupper och en reparationsgrupp. Plutonen är en bataljonsresurs och ingår i jägarunderstödsskvadronen på 31. Jägarbataljon. Plutonen ansvarar för bataljonens förmåga till förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst och transporttjänst. Reparationsgruppen genomför förebyggande och avhjälpande underhåll av bataljonens materiel och fordon. Reparationsgruppen har förmåga att uppträda både som delad resurs i syfte att möta behovet av teknisk tjänst längs fram på stridsfältet, likväl kan gruppen uppträda samlat i ett bakre område för att möjliggöra tyngre reparationer och underhåll.

Befattningen erbjuder
Som mekaniker ingår du i en grupp om sju man, du utbildas och tränas inom ditt tjänsteområde samtidgt som du breddutbildas inom både den tekniska och fältnära tjänsten. Du utför din tjänst både på kasern och i fält.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som mekaniker ansvarar du för att genomföra avhjälpande underhåll av särskild teknisk utrustning. Du genomför din huvudtjänst både på kasern och i fält. Gruppen är delbar vilket innebär att du både kan verka i en mindre enhet som exempelvis i en driftstödsgrupp eller som helgrupp i ett bakre läge för att möjliggöra tyngre reparationer och underhåll.


Krav för tjänsten

 • Utbildad mekaniker (alternativt har en annan relevant teknisk utbildning) inom någon av följande områden:
  • Signalmekaniker
  • Hjulfordonsmekaniker
  • Vapenmekaniker
 • Genomfört militär grundutbildning
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Godkänd vid K3 kompletterande tester, K3 kravtabell 3


Meriterande

 • Eltekniskt gymnasium eller annan motsvarande utbildning
 • C/CE-behörighet
 • Militärt förarbevis på lastbil, TGB 16/17
 • Tidigare erfarenhet som mekaniker inom FM

Personliga egenskaper
Som person är du tekniskt lagd. Du är självgående och gör det som krävs för att lösa tilldelade uppgifter, du är även flexibel och kan hantera skiftande förutsättningar. Tjänsten är fysiskt krävande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet
För att lösandet av myndighetens uppdrag ska vara framgångsrik förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet samt främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-10-23.

Din ansökan ska innehålla CV, kopior på utbildningsbevis, förarbevis, samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningsprocessen
Ansökan värderas mot ställda krav och andra sökanden varefter du kontaktas av företrädare för förbandet.

 

Övrigt:

Anställningsform: Anställningsform: Tidsbegränsad anställning (GSS/K)
Provanställning om 6 månader tillämpas vid nyanställning inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Karlsborg

Tillträde: 2023-01-01

Lön: Individuell lönesättningFör upplysningar om rekryteringen kontakta:
Rekryterande chef Lt. Pontus Jansson
tfn: 0733-387697

HR-Stöd Erica Olovson
Tfn 0505 45 16 46

Fackliga företrädare:
OFR/O: Eva Härnqvist
0505 45 10 00

OFR/S: Mikael Ekelund
0505 45 10 00

SEKO: Jan Arnholm
0505 45 10 00

SACO: Annelee Karlström
0505 45 10 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 september 2022
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan