K 3 söker trossoldat (OR 1-5) till 31.Jägarbataljon

Om tjänsten

Om enheten
Underhållsplutonen består av två trossgrupper och en reparationsgrupp. Plutonen är en bataljonsresurs och ingår i jägarunderstödsskvadronen på 31. Jägarbataljon. Plutonen ansvarar för bataljonens förmåga till förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst och transporttjänst. Trossgruppens huvuduppgift är att säkerställa bataljonens uthållighet genom att leverera och tillgängliggöra förnödenheter i rätt tid och på rätt plats. Gruppen har särskild kompetens att genomföra luftburen försörjning och stödjer bataljonen avseende transport och transporttjänst. Trossgruppen är en viktig resurs för bataljonens tillgänglighet, rörlighet och uthållighet. Gruppen arbetar ofta enskilt över stora områden och löser uppgifter självständigt, ibland under flera dygn.

Befattningen erbjuder
Ett omväxlande arbete med mycket ansvar. Tjänsten erbjuder möjligheter och du kommer att födjupas inom olika områden så som;  Fordonstjänst, förnödenhetsförsörjning, luftburen försörjning och strid.   

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du arbetar i en trossgrupp om sju till åtta personer. Du framför minst ett typfodon där lastbil utgör gruppens huvudsakliga transportmedel och tillsammans med din grupp genomförs transporter av materiel och förnödenheter. Du upprätthåller en personlig färdighet aveende den fältnära tjänsten. Du kommer att specialiseras inom minst ett område som till exempel skytt, signalist eller sjukvårdare. Meriterande är om du har kompetens att förbereda och genomföra transporter med hängande last eller fallskärm.   


Krav för tjänsten

 • Militär Grundutbildning
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • B-körkort
 • Godkänd vid K3 kompletterande tester, K3 kravtabell 3

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet av underhållstjänst
 • C-/CE-körtkort alt. förarbevis
 • Förarbevis LTGV/S, Hjullastare, truck
 • ADR Kl 1

 

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad men har även ha förmåga att vara flexibel samt har en god känsla för service. Du hanterar skriftande situationer och klarar av att tempoväxla. Du är en lagspelare som kan se helheten och sätta det du gör i ett samanhang. Du är självgående och gör det som krävs för att lösa tilldelad uppgift. Tjänsten är fysiskt krävande.     


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-10-23.

Din ansökan ska innehålla CV, kopior på utbildningsbevis, förarbevis, samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningsprocessen
Ansökan värderas mot ställda krav och andra sökanden varefter du kontaktas av företrädare för förbandet.

 

Övrigt:

Anställningsform: Anställningsform: Tidsbegränsad anställning (GSS/K).
Provanställning om 6 månader tillämpas vid nyanställning inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Karlsborg

Tillträde: 2023-01-01

Lön: Individuell lönesättningFör upplysningar om rekryteringen kontakta:
Rekryterande chef Lt. Pontus Jansson
tfn: 0733-387697

HR-Stöd Erica Olovson
Tfn 0505 45 16 46

Fackliga företrädare:
OFR/O: Eva Härnqvist
0505 45 10 00

OFR/S: Mikael Ekelund
0505 45 10 00

SEKO: Jan Arnholm
0505 45 10 00

SACO: Annelee Karlström
0505 45 10 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 september 2022
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan