Utbildningsutvecklare (projektanställning) vid Västernorrlandsgruppen Härnösand

Om tjänsten

Västernorrlandsgruppen (VNG) är en utbildningsgrupp, vars främsta uppgift är att rekrytera, utbilda, öva och utrusta de två Hemvärnsbataljonerna i Västernorrlands län.

Bakgrund
Västernorrlandsgruppen tillsammans med länets hemvärnsbataljoner driver ett pilotprojekt kallat Nätverk Soldatvärde. Detta projekt syftar ytterst till att underlätta för soldater och befäl inom hemvärnet att verka i sina förband.

Nätverk Soldatvärde Västernorrland är ett nätverk för värdegrundsfrågor inom Hemvärnet i Västernorrland. Nätverket har en arbetsgrupp som i tre års tid arbetat med ett projekt som nu närmar sig slutfasen. Projektets mål är ett verktyg för soldater och befäl att hantera värdegrundsproblematik och konflikthantering med inriktning mot Hemvärnet. Som en del i det projektet behöver vi nu tillföra en lagmedlem till som vill vara med på resan att utveckla och förbättra Hemvärnet i Sverige.

Arbetsuppgifter

Du kommer att utifrån ett ramverk utforma kursmaterial för soldat och chefsutbildningar i Hemvärnet, inklusive målsättningar och bedömningsgrunder.

Du kommer skapa tillämpade övningar för hemvärnssoldater i syfte att arbeta med värdegrundsfrågor som en del av övrig verksamhet på ett naturligt sätt.

Du kommer utforma en utbildning i vår digitala utbildningsmiljö It’s learning tillsammans med nätverksgruppen.  

I mån av tid kan du även komma att stötta våra handläggare med administration och rekryteringsuppgifter.

KRAV

Kvalifikationer

 • Utbildningsofficer/hemvärnsbefäl/erfaren hemvärnssoldat eller annan motsvarande militär utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Gymnasieexamen
 • God datorvana
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Personliga egenskaper

Då hela projektet kretsar kring Försvarsmaktens värdegrund ser vi att du är intresserad av ämnet och känner ett engagemang för förändringsarbete.
Det är viktigt för oss att du är en lagspelare med en problemlösande attityd. Vi arbetar mycket med reflektion och diskussion i grupp.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Det viktigaste är att du arbetar mot det mål som vi har satt upp för projektet samt att du passar in i projektgruppens arbetssätt.

MERITERANDE

 • Stor erfarenhet av utbildning inom hemvärnssystemet alternativt någon som tidigare arbetat med hemvärnsutbildningar på HVSS.
 • Kunskap inom Grafisk design/layout/bildhantering
 • Erfarenhet inom Ljudbearbetning och Filmredigering
 • Erfarenhet av It’s learning
 • B-körkort

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). 

Övrigt
Anställningsform: SÄVA, Projektanställning i åtta månader
Sysselsättningsgrad: 100%
Arbetsort: Härnösand (En del av arbetet kan lösas via distansarbete)
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Befattningen är civil med placering i säkerhetsklass.

Befattningen innebär tjänsteresor.

Upplysningar om befattningen och information om rekryteringsprocessen:
HR-handläggare, Malin Källman 070-627 10 97

Fackliga företrädare:
Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00:
Seko FM Susanne Thunberg
Försvarsförbundet Jessica Wuopio
OFR/O Malin Scharffenberg Kahlke


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norra militärregionen (MR N) ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen.

Regionen består av en stab och fem utbildningsgrupper. Verksamheten finns från Kiruna i norr till Härnösand i söder. Vid MR N finns sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 september 2022
 • Plats: Härnösand, Västernorrlands län, Sverige
 • Förband: Norra Militärregionen - MR N
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan