Stabsofficer OR8 till FMLOG Stab

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Vill du vara en del av Sveriges Försvarsmakt? Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och vår rätt att leva som vi själva väljer. Tillsammans bygger vi en trygghet för Sverige i en osäker omvärld och den oförutsägbara framtiden. Försvarsmaktens logistik (FMLOG) genomför nu en utvecklingsresa med att bygga morgondagens försvar och skapa ett robust och leveranssäkert FMLOG. Ett viktigt led i det förändringsarbetet är att etablera och utöka vår verksamhet på flera orter i Sverige. Vill du vara med i en händelserik tid och vara en del i att leda förbandet FMLOG?

Om enheten
Samordningssektionen på FMLOG stab tillhör Genomförandeavdelningen (J3) och består av både civila och militära medarbetare som tillsammans har till uppgift att leda den dagliga verksamheten inom FMLOG. Här ingår bland annat att inrikta och samordna på kort och medellångsikt (dagar- månader) samt att genomföra strategisk, operativ och taktisk ledning av förband.

FMLOG Stab består av ca 50 medarbetare och sitter i nyrenoverade lokaler vid Gärdet i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Stabsofficer på Samordningssektionen kommer du tillsammans med sektionschefen och övriga medarbetare att ansvara för att stödja förbandschefen med den dagliga ledningen av förbandet. I tjänsten deltar du även i bland annat planering och uppföljning av förbandets verksamhet som genomförs mot alla försvarsgrenar och stridskrafter, såväl nationellt som internationellt.

Du kommer i din roll att genomföra samverkan, dialoger och beredningar inom förbandet likväl med överordnad ledningsnivå.

I tjänsten igår schemalagd beredskapstjänstgöring. 

KRAV
Kvalifikationer

 • Specialistofficer
 • Goda kunskaper i Microsoft Office
 • Goda kunskaper i VIDAR
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort (manuell)

Personliga egenskaper
För att lyckas och trivas i tjänsten som Stabsofficer behöver du trivas i en miljö med varierande tempo. Du är ansvarsfull, noggrann och har lätt för att ta egna intiativ inom eget ansvarsområde och mot gemensamt uppsatta mål. Du är en lagspelare som sätter gruppens resultat framför dina egna och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer både internt och externt inom organisationen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det finns goda möjligheter till vidareutveckling inom förbandet.

MERITERANDE
 

 • Specialistofficersutbildning med inriktning logistik eller motsvarande erfarenhet
 • Erfarenhet av tjänstgöring vid stab
 • HSOU/ÖHSOU
 • FM/NATO/FN logistikutbildning/ar
 • Behörighet ISUS
 • Behörighet SWECCIS

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm

För upplysningar om befattningen kontakta:
Sektionschef Axel Gustafsson

Fackliga företrädare:
OFR/S Håkan Antonsson
SEKO Eva-Britt Steen
OFR/O Stefan Joon
SACO Madeleine Bagge

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 08-7887500

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-03. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 september 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan