IT-försvarsförbandet söker Specialistofficer

Om tjänsten

IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter. Vår arbetsplats präglas dagligen av genomförande av skarpa insatser och operationer på olika nivåer. Vi söker nu en specialistofficer som vill arbeta som ställföreträdande chef på en av våra avdelningar där personalen är militära och civila specialister. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Verksamhetsledning
 • Stötta avdelningschef med beslutsledning och diverse underlag
 • Leda personal och genomföra möten när avdelningschef inte är på plats

Vi ser att du som person har ett individanpassat ledarskap och goda pedagogiska färdigheter, att du är ödmjuk inför dina uppgifter och lyhörd mot dina kollegor. Du lyckas skapa förutsättningar för att dina medarbetare kan leverera resultat och besitter flexibilitet i att snabbt kunna prioritera om dina dagar vid behov. Du är orädd inför att kunna ta beslut i en miljö som är i ständig förändring och har en stark motivation till att vilja lära dig mer om cyberdomänen.

Hos oss erbjuds du både personlig utveckling inom ditt ledarskap men även praktisk och teoretisk utveckling inom området cyber. Vi skräddarsyr din kompetens- och utvecklingsplan tillsammans med din närmaste chef.

Kompetenskrav

 • Specialistofficer, OR 7-8
 • Erfarenhet av personalledningsansvar
 • Goda IT-kunskaper och har ett intresse av att fördjupa kunskaper inom cybersäkerhet
 • B-körkort
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

 

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbetsleda civila- och militära specialister
 • Erfarenhet av arbete inom IT-säkerhetsområdet
 • Kunskaper om Försvarsmaktens information- och ledningssystem
 • Erfarenhet av att leda insatser och operationer inom Försvarsmakten

 

Övriga krav

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning.  Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00

SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Linn på rekrytering-itf@mil.se

Välkommen in med din ansökan senast den 12 Oktober Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”2213” på din ansökan.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 september 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan