IT-försvarsförbandet söker avancerad operatör inom blue eller purple teaming

Om tjänsten

IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem både proaktivt och reaktivt. Vi är ett förband där IT-säkerhet är kärnverksamheten och inte enbart en stödjande funktion. Våra antagonister har stora resurser och hög kompetens vilket ställer höga krav på oss som ska skydda IT-systemen. Hos oss arbetar du i skarpt läge för att försvara försvarsmaktens IT-system. Utveckling och produktion går hand i hand och det kan gå snabbt från idé till verklighet.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att arbeta med komplexa frågor i en omväxlande IT-miljö. Du kommer tillhöra ett kompetent team där du får möjlighet att utbyta kunskaper och växa förmågemässigt inom området. Dina dagar kommer vara varierande med tempoväxlingar, vilket ställer krav på att du som individ måste klara av att fördjupa dig inom en viss uppgift likaväl som att kunna lösa uppgifter med korta tidsförhållanden.

Personliga egenskaper är av yttersta vikt i denna process.  Vi ser att du som person har förkunskaper inom området och ett intresse och förmåga att lära dig nya saker. Vi ser även att du är självgående, tar ansvar för att dina uppgifter löses och att du kan knyta goda samarbeten med såväl kollegor som externa sammarbetsparter. Vi sätter också stort värde på engagemang och flexibilitet samt intresse för IT-säkerhet och cyberdomänen.

Utvecklingsmöjligheter finns det gott om och möjligheter att specialisera dig inom ditt område prioriteras högt, det finns även möjligheter att på sikt gå mot teamledarroller om du vill utveckla ditt ledarskap. Hos oss blir du inte en i mängden, utan vi kommer aktivt att fokusera och möjliggöra din utveckling och förmågehöjning.

 

Kompetenskrav

 • 5-10 års arbetslivserfarenhet inom exempelvis utveckling eller forensik
 • Hög analytisk förmåga, du kan hantera större datamängder samt upptäcka avvikelser i system
 • Kunskaper om och intresse av IT-säkerhet och cyber
 • Förmåga att vidmakthålla din kompetensutveckling inom eget skrå
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

 

Meriterande

 • Akademisk examen inom IT-säkerhet/datorteknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Erfarenhet av red, blue eller purple teaming eller annat arbete inom IT-säkerhet
 • Goda kunskaper inom programmering.

 

Övriga krav
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning.  Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00

SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Linn på rekrytering-itf@mil.se 

Välkommen in med din ansökan senast den 12 Oktober. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”2212” på din ansökan.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 september 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan