13. Säkerhetsbataljon söker Personaladministratör

Om tjänsten

 

13. Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och innehåller delar från armén, marinen och flygvapnet.

Världen är i ständig förändring. Dagens konflikter och möjligheter till informationsspridning kan ha stor påverkan utanför stridens arena. Att inneha kännedom om motståndarens intentioner, kapacitet och avsikt är av stor betydelse för att alltid ligga steget före och en viktig del i vårt arbete. Med ett brett spektra av funktioner och metoder stoppar 13. Säkerhetsbataljon säkerhetshotande verksamhet.

13. Säkerhetsbataljon verkar med små patruller över stora ytor för att tidigt upptäcka och kunna motverka säkerhetshotande verksamhet innan motståndaren har lyckats utföra sitt uppdrag. Förmågan att verka då det råder låg beredskap är ett framträdande drag för vårt förband.

Vi övas för att hantera de fem huvudtyperna av säkerhetshot, såväl inom Sveriges gränser som utomlands:

 • Kriminalitet
 • Sabotage
 • Subversion
 • Underrättelseverksamhet
 • Terrorism

Nu söker vi en Personaladministratör till bataljonstabens personalsektion.
Personalsektionen består av en personalchef, en personalgeneralist samt en personaladministratör. Personalsektionen arbetar brett med alla förekommande personalrelaterade frågor på bataljonen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att stödja bataljonen med handläggning och administration av personalrelaterade ärenden. Fokus i rollen ligger på att skriva, granska och expediera beslut samt att skapa effektiva administrativa rutiner. I rollen ingår även kontroll och uppföljning av personalärenden i samråd med övrig personalsektion avseende lokala personalprocesser. Andra uppgifter är vanligt förekommande och för rätt person finns goda möjligheter att utvecklas och få mer ansvar inom ramen för personaltjänst.

Kvalifikationer

 • Mycket god administrativ förmåga
 • Mycket goda datorkunskaper, främst inom Microsoft Word och Excel

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten
 • Utbildning inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens system PRIO, VIDAR, och rekryteringsverktyget ReachMee
 • Körkort B

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är självständig, initiativtagande och trivs med att arbeta i en miljö under ständig utveckling. Då bataljonen regelbundet genomför nationella insatser är det viktigt att du är flexibel och mottaglig för att arbeta i perioder av hög arbetsbelastning. I ditt arbete inom personalområdet kommer du att komma i kontakt med känslig information, vilket kräver att du har hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Upplysningar om tjänsten 

Den aktuella tjänsten är ett vikariat fram till 2024-04-01, tjänsten är placerad på Livgardet i Kungsängen.

Under rekryteringsprocessen kan arbetsprov förekomma.

Tillträde enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten lämnas till lg-13sakbat-rekrytering@mil.se

Fackliga representanter

OFR/S, Kenneth Hartikainen
OFR/O, Stefan Morin
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Tomas Klasson

Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-16. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 oktober 2022
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2022-10-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan