Logistikbefäl

Om tjänsten

 

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, söker Logistikbefäl till Systemenheten, Specialistofficer (OR7-8). 
Som Systemenhetens Logistikbefäl har du en central roll vid enhet. Du svarar för beredning, planering, samordning och uppföljning av inkomna
logistik uppgifter. Arbetsuppgifterna kommer att vara av varierande karaktär inom logistikområdet där du kommer att få stödja med de uppgifter som enheten genomför. Du kommer också medverka i enhetens MOB- och Krigsplanläggning. Du kommer även att verka i rollen som planeringsbefäl. Detta kommer du att göra tillsammans övriga ingående funktioner i enhetens stab och avdelningar. Staben består idag av nio personer placerade på olika orter. Denna befattning är placerad i Karlskrona.

Om verksamheten 

FMTIS har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av Försvarsmaktens tekniska ledningsstödsystem. Systemen stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Vårt ansvar omfattar hela kedjan, från anläggningar och transmissions- och bärarnät till applikationer, servrar och datorer. Arbetet sker på strategisk, operativ och taktisk nivå.

Systemenheten ansvarar för förvaltning av teknik och materiel i Försvarsmaktens fasta ledningsstödsystem, teknisk och infrastrukturell design samt arkitektur av den försvarsmaktsgemensamma informationsinfrastrukturen. Systemenheten består av en enhetsledning, stab och tre avdelningar omfattandes totalt ca 170 medarbetare fördelade på ca 15 orter i Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Utgöra ett direkt stöd till enhetens Stabschef
 • Svarar för beredning, planering, samordning och uppföljning av Systemenhetens logistik uppgifter
 • Delta i beredning, planering och samordning av övriga inkomna uppgifter
 • Delta i MOB – och Krigsplanläggning
 • Beredd leda eller delta i tillfälligt sammansatt arbetsgrupper och projekt
 • Beredd ansvara för ordergivningar och motsvarande möten på enhetsnivå
 • Beredd lämna stöd till förbansstaben 

 

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du får ersättning för träningsskor
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning 

KRAV

Kvalifikationer 

 • Godkänd Yrkesofficersexamen
 • Erfarenhet av stabsarbete
 • Körkort lägst B

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och vill utvecklas i din roll. Du har en utvecklad social förmåga och drivs av att skapa förutsättningar för verksamheten att nå ställda mål. Du är ansvarsfull, engagerad och utvecklingsorienterad med ett sinne för ordning och god planering och har lätt för att prioritera. Du har lätt för att växla mellan ett övergripande och operativt perspektiv. Som logistikbefäl behöver du ha en hög ansvarskänsla och god samordningsförmåga med sinne för struktur. Vi ser även att den sökande har en god kommunikativ förmåga samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Som person är du stabil och har en god pedagogisk förmåga. Du är målmedveten och har lätt för att kommunicera och ta dig an nya arbetsuppgifter. Du föredrar målstyrning och involverar dina kollegor för att skapa delaktighet. Du drivs av att utveckla dig själv, dina kollegor och verksamheten. Du behöver inte kunna allt men du ska vara nyfiken, flexibel och öppen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Yrkesofficer med inriktning logistik
 • Kunskaper i MoF, PRIO, LIFT

 

Övrigt

Tjänsten medför resor både över dagen men också längre perioder.

Militär befattning: OR8 

Arbetsort: Karlskrona

Tillträde: Snarast

Befattningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning (gäller ej redan anställd personal inom FM).

Lön: Individuell lönesättning

Ansökan 

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-16, innehållande CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad till denna befattning.

Övrigt

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Stabschef Eva Hjortmar Walter, 070-675 21 16. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind, 08-788 75 00 (växel). 

Fackliga företrädare:

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

OFR/O Johan Nestvall-Boo

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 september 2022
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan