Radiolänksoldat sökes till Signalbataljonen

Om tjänsten

Om Signalbataljonen

Signalbataljonen (Signbat) är en bataljon som utbildar, vidmakthåller och utvecklar krigsförband på lednings- och sambandsområdet, samt genomför grundutbildning av värnpliktiga vid Ledningsregementet (LedR).

Bataljonen har en hög tekniknivå och verkar inom många olika områden, såväl geografiskt som tekniskt, nationellt som internationellt. Vi arbetar med radiolänk, radio, nätverksteknik, satellitkommunikation, driftledning, ledningsplatser, logistik och mekanik.

Vi söker dig som gjort värnplikt som radiolänk- eller sambandssoldat eller motsvarande och nu vill tjänstgöra som kontinuerligt tjänstgörande radiolänksoldat.

Vill du fylla en viktig funktion i Försvarsmakten och arbeta som soldat vid LedR?

Vill du ha ett omväxlande arbete med utmaningar och meningsfulla arbetsuppgifter?

Är du tekniskt intresserad och vill utvecklas?

Vill du arbeta tillsammans med andra mot gemensamma mål? 

Är svaret ja på ovanstående frågor kan soldatyrket hos oss på Signalbataljonen vara något för dig!

 

Generellt om befattningen

Att vara kontinuerligt tjänstgörande soldat (GSS/K) innebär att du är heltidsanställd. I snitt kommer du att jobba 40 timmars arbetsveckor men arbetstiden kan vara oregelbundet förlagd beroende på bataljonens verksamhet och vilken tjänst du erbjuds. 

Du blir soldat i en bataljon som uppmuntrar god kamratskap, kreativitet, initiativförmåga och självständigt handlande i chefens anda. Du förväntas utveckla din förmåga som soldat över tiden på ett sådant sätt som gagnar bataljonen, LedR och Försvarsmakten. 

Det är en naturlig del i arbetet att tjänstgöra på övningar och emellanåt arbeta oregelbundna arbetstider. Vid anställning kommer du att erhålla en krigsplacering på något av våra krigsförband.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som radiolänksoldat ingående i en operativ radiolänkgrupp arbetar du med tekniskt avancerade radiolänksystem och master av olika typer. Arbetet är fysiskt krävande och inbegriper ofta lyft av tung utrustning på marken såväl som på höjd. Arbete på höjd i torn och mast är en naturlig del av tjänsten och du förväntas klara den tilläggsutbildning som genomförs för detta. Du kan även komma att utbildas för diverse fordonsslag, t.ex. lastbil och tung personterrängbil. Förbandets uppträdande ställer krav på att du klarar av att arbeta i små självständiga grupper under lång tid. Tjänsten kräver en hög grad av sekretess- och säkerhetsmedvetande.

Kvalifikationer

 • Godkänd militär grundutbildning (genomförd eller pågående) med minst JA-2-2 i militärbetyg.

Meriterande

 • B, BE, C eller CE-körkort
 • Militära förarbevis
 • Gymnasieexamen
 • Teknisk utbildning
 • Grundutbildning vid Signalbataljonen
 • Befattningsutbildning mot sökt inriktning

Personliga egenskaper

Du har god samarbetsförmåga och är ansvarstagande. Du är lösningsorienterad och van att arbeta både självständigt och i grupp. Du vill bidra med din kompetens i gruppen. Du ser till helheten och vill att dina förmågor utvecklas. Att lära dig ny teknik och att arbeta på hög höjd är något du trivs med. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för befattningen.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människor lika värde, rätt visa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.Försvarsmakten.se)

Övrigt

Detta är en tidsbegränsad anställning enl. GSS-avtalet. Inledningsvis anställs du på ett 4-årigt kontakt med möjlighet till förlängning.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Sex månaders provanställning tillämpas.

Försvarsmakten tillämpar individuell lönesättning, dock lägst 22 000 kr/mån.

Tillträdesdagen: Enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping.

Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser.  

 

Upplysningar om befattningen

Upplysningar om befattningen lämnas av S1 Signbat: ledr-signbat-s1@mil.se alt tel 0171-15 70 00. 

 

Fackliga företrädare

OFR/O: Magnus Johansson

SACO: Carl Johan Pettersson

OFR/S: Clarence Arnstedt

SEKO: Christian Hedberg

Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-16. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du vill arbeta hos oss på Signalbataljonen. Tillsättning sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 september 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan