Administratör exportkontroll

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba med oss på en ny avdelning inom Försvarsmakten som hanterar exportkontroll. Ett spännande, komplext område som gör att du kommer arbeta med alla Försvarsmaktens olika organisationer för att lösa uppgiften. Den här nyinrättade tjänsten har en huvudsaklig uppgift att jobba med administrativa uppgifter inom området. Det kan handla om att arkivera och skapa arkiveringsrutiner för våra handlingar, driva in och sammanställa klassificeringskoder från tillverkare och leverantörer samt sammanställa information som behövs vid kommunikation internt och externt.

Arbetet innebär mycket kontakt med industrin i Sverige och utomlands.

Vi söker dig som vill arbeta med en bredd och komplexitet av militära system som är unik och du kliver på mitt i en unik verksamhetsmässig, materiell och organisatorisk tillväxt där du kommer vara en viktig spelare för att nå våra uppsatta mål för exportkontroll.

Om enheten
Resursproduktionsenheten – RPE – är en del av Högkvarterets Produktionsledning. RPE ska bidra till Försvarsmaktens verksamhet genom att samordnat utveckla, anskaffa, vidmakthålla och avveckla de resurser som är relaterade till områdena materiel, faciliteter och interoperabilitet så att Försvarsmaktens förband kan produceras enligt plan samt upprätthålla nödvändig beredskap. RPE ska också samordna Försvarsmaktens forsknings- och teknikutveckling. RPE upprättar nu en ny avdelning för att omhänderta exportkontroll inom Försvarsmakten.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arkivering
Insamlande av exportkontrollkoder enligt instruktioner
Informationsammanställning
Aktivt deltagande i processutvecklande arbetsuppgiftersom leder till tydliga rutiner/instruktioner

 

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning
God IT-kunskap och datorvana, Officepaktet
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Erfarenhet från processorienterat eller motsvarande systematiskt arbetssätt

 

Meriterande

Erfarenhet från arbete inom Försvarsmakten, Försvarets materielverk eller som arbetsgivaren bedömer som relevant
Erfarenhet av att arbeta i Försvarsmaktens stödsystem
Erfarenhet av exportkontroll
Erfarenhet från inköp, logistik eller arbete med industrin
Erfarenhet av arbete med utveckling av arbetssätt och rutiner

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är drivande och nyfiken. Är en lagspelare och tycker det är kul att jobba i en organisation som är under uppbyggnad. Du tycker om att skapa strukturer och tycker om att driva på och få in information. Du är i hög grad självgående och trivs med att ta egna initiativ i arbetet. Det finns förväntan på att du vill delta i skapandet av ett effektivt och strukturerat regelefterlevnadsprogram för försvarsmakten. Det innebär att arbetssätt inte ännu är fastställda och man behöver lösa uppgifter på ett klokt sätt. Vidare drivs du av arbete med förändring, är prestigelös och trivs med ett högt tempo eftersom arbetet präglas av att anpassa och prioritera arbetsuppgifter. Att samverka och samarbeta med en väl utvecklad kommunikationsförmåga och personlig integritet är några av dina styrkor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Stockholm eller Arboga
Tillträdesdatum: Tillträde snarast enligt överenskommelse

Läs vidare om områdena exportkontroll och tull på följande länkar

www.isp.se

www.tullverket.se
För upplysningar om befattningen kontakta:
C Exportkontroll Cecilia Alkhagen                                                                              0721-932174För information om rekryteringsprocessen kontakta:


Fackliga företrädare:
SACO, Camilla Robertsson

SEKO, Liselott Larsson

OFR/S, Kjell Tetzlaff

OFR/O, Arne Nilsson

Samtliga nås via nås via växel 08-788 75 00.Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 september 2022
  • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-10-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan