Chef för avdelningen för Logistik och infrastruktur vid HR centrum

Om tjänsten

Om befattningen

Vill du vara med och göra Försvarsmakten till Sveriges bästa arbetsgivare och bidra till starkare försvar?

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du får möjlighet att arbeta stödjande mot hela FM HRCs verksamhet. Förbandet Försvarsmaktens HR centrum (FM HRC) är Försvarsmaktens centrala stöd inom HR. Staben stödjer och skapar förutsättningar för chefen FM HRC att lyckas med tilldelade uppgifter. Du kommer vara en av fyra avdelningschefer på staben och ni förväntas tillsammans bidra i ledningsgruppens arbete. Din avdelnings främsta uppgift är att på operativ nivå stödja förbandets chefer och medarbetare att genomföra uppgifter och uppdrag kopplade till logistik och arbetsplatsen/kontoret. Säkerställa att förbandet efterlever gällande lagkrav och följer försvarsmaktens processer för logistik och infrastruktur. Förutom avdelningen för Logistik och infrastruktur består staben av HR och arbetsmiljö-, Gen/Plan/Ek- samt Säkerhetsavdelning. Avdelningen består i nuläget av fem medarbetare som arbetar med logistik, infrastruktur, handläggning och stöd till verksamheten.

 En möjlighet att utveckla och driva en kvalificerad avdelning inom Försvarsmaktens HR centrum med stort egenansvar. Genom aktivt deltagande i stabens ledningsgrupp samt förbandets chefsgrupp är du även delaktig i förändringar som ska ge bästa tänkbara stöd åt förbandets enheter som syftar till att öka den militära förmågan.

Du kommer arbeta i nära samarbete med stabschefen, övriga avdelningar i staben och ha kontaktytor med andra förband och garnisoner. 

Kvalifikationer

 • Som chef Log/infra på FM HRC är du yrkesofficer i Försvarsmakten och har genomfört utbildning mot nivå OF3
 • Kunskap och förståelse för försvarsmaktens logistikprocess
 • Förtrogen med FM stödsystem PRIO och LIFT
 • Planerar, leder och ansvarar för hanteringen av logistikärenden i alla beredskapsnivåer
 • Du har chefs- och ledarerfarenhet, med mångårig budget- och personalansvar och vana att hantera personaladministrativa stödsystem
 • Du har erfarenhet och kunskap från förändrings- och utvecklingsarbete 
 • Du är van att administrera, har god datamognad och uttrycker dig på ett tydligt och välformulerat sätt i både tal och skrift

Personliga egenskaper

Yrkesmässig kompetens kommer att vara grundpelaren för att kunna lösa uppgifterna som krävs

Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du behöver vara strukturerad, självgående, flexibel och ha mycket god samarbetsförmåga. Arbetet kräver också att du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har lätt för att se helheter, är utvecklingsinriktad och kännetecknas av social kompetens och hög integritet.

För att lyckas och trivas behöver du också vara resultatorienterad och beredd att ta egna initiativ och ansvar för avdelningens verksamhet. Förutom att utveckla och leverera på givna uppgifter behövs ett personalutvecklande fokus där varje enskild medarbetares kompetens och förmåga ska kunna tillvaratas på bästa sätt samtidigt som de själva utvecklas som individer och känner delaktighet i verksamheten.

Meriterande

 • Genomgått grundutbildning inom Logistik eller har motsvarande erfarenhet…..
 • Erfarenhet av stabsarbete på förbands- eller taktisk nivå
 • Erfarenhet i att leda projekt eller utvecklingsarbete

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Sandhamnsgatan 63B i Stockholm
Tillträdesdatum: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Resor kan förekomma.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Ställföreträdande C HRC Anders Högrell, 070-399 26 22
Stabschef Helena Sigurdsson, 070-574 08 29

Fackliga företrädare:
SACO: Camilla Robertsson
SEKO: Åsa Karlsson
OFR/S: Kjell Tetzlaff,
OFR/O: Arne Nilsson
Samtliga kan nås via Försvarsmaktens växel, 08 -788 75  00

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-07. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 september 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan