Materielmekaniker till Flygmaterielkompaniet 3.Helikopterskvadron Ronneby

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Materielmekaniker vid Flygmaterielkompani 3.hkpskv har till uppgift att stödja personal med försörjning av reservdelar och utbytesenheter till helikoptrar, genomföra verktygsunderhåll samt att kontrollera och reparera luftvärdighetspåverkande basmateriel.

Om enheten

3.Helikopterskvadron i Ronneby är en av Helikopterflottiljens skvadroner och är samlokaliserad med Blekinge flygflottilj F17. Just nu söker vi Materielmekaniker till Flygmaterielkompaniet.

Flygmaterielkompaniet har till uppgift att sköta försörjning av reservdelar och utbytesenheter till helikoptrar, verktygsunderhåll samt att kontrollera och reparera luftvärdighets påverkande basmateriel. Kompaniet består av ett antal flygtekniker, materielmekaniker och förrådsmän. Även värnpliktiga flygmaterielmekaniker utbildas vid kompaniet. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som materielmekaniker på Flygmaterielkompani kommer ditt arbete bestå främst av att genomföra underhåll på flygmateriel och annan typ av markmateriel så som olika typer av aggregat och verktyg men även fordon.

Utöver den dagliga tjänsten är du en del i att utveckla krigsförbandet.  Du kommer också att upprätthålla dina militära färdigheter så som vapen-, sjukvårds-, och annan allmänmilitär utbildning. Du har även möjlighet att vara med och utbilda värnpliktiga soldater under deras befattningsutbildning mot materiel- och hjälpmekaniker.

Kvalifikationer
 • Svensk medborgare
 • Genomfört värnplikt eller GU med godkänt resultat
 • Körkort klass B

Meriterande
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta i flygunderhålls-/ materiel-/ logistiktjänst
 • Körkort klass BE, C, CE
 • Truckkort
 • Militära förarbevis

Personliga egenskaper

Du är noggrann, driven och engagerad. Du arbetar självständigt under eget ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är flexibel, öppen för olika arbetsuppgifter och har ett intresse för logistik och teknisk tjänst.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Visstidsanställning max 8+4 år (6 månaders provanställning)
Sysselsättningsgrad: Heltid

Tjänstenivå: OR2-OR5 (menig 1 – överfurir)
Arbetsort: Ronneby
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om tjänsten ges av:

Kompanichef Urban Thorsell

Fackliga företrädare:
OFRO/O ​HKPFLJ Hans Lundgren
OFR/S ​HKPFLJ ​Caroline Nilsson
SACO-S​HKPFLJ​Annelie Helmersson
Seko​HKPFLJ​Uraban Hellqvist

Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Sista ansökningsdag 2022-10-31.

Din ansökan ska innehålla CV med minst 2 referenser, ansökningsbrev där du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning samt övriga intyg du anser relevant för tjänsten. Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester samt hälsokontroller.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 september 2022
  • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan