Första linjens chef till Försvarsmaktens HR Centrum

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Stimuleras du av att bidra till att skapa effektiva team tillsammans med kompetenta medarbetare? Har du intresse av att både leda och att skapa förutsättningar som gör att dina medarbetare växer? Motiveras du av förändringsarbete och att bidra till utvecklandet av ett nytt förband? Då kan befattningen som första linjens chef på Lön & HR-administrativa enheten vara något för dig. Välkommen med din ansökan!

Sökande enhet

Lön & HR administrativa enheten består av ca 86 medarbetare. Gemensamt för alla avdelningar är att alla jobbar med löneadministration samt att ge konsultativt stöd till Försvarsmaktens samtliga chefer.Vi söker nu en första linjens chef till en av dessa avdelningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som chef över avdelningen ansvarar du för att utveckla, samordna, leda och styra avdelningens arbete. Du har direkt personalansvar för avdelningens 14-18 medarbetare vilka är uppdelade i team. Ett nära samarbete och rapportering till enhetschef för Lön & HR administrativa enheten ingår i befattningen. Du har budgetansvar för avdelningen och medverkar i ledningsgruppen förLön & HR administrativa enheten. Du ingår även i förbandets utökade ledningsgrupp där samtliga chefer på förbandet deltar.

I början av år 2022 blev verksamhetsområdet HR ett eget förband och du kommer att vara en viktig del av förändringen av Försvarsmaktens HR Centrum. Med befattningen följer ansvar för den viktiga och omfattande utvecklingen för att FM HRC som i likhet med Försvarsmakten ska kunna verka i alla beredskapsnivåer.

I din chefsroll har du  tydligt utvecklingsfokus med ett kontinuerligt mål att på ett effektivt sätt skapa nöjdare kunder. Som chef har du ett coachande förhållningssätt och arbetar ständigt för att främja en framgångsrik arbetsmiljö på din avdelning.

För oss är det viktigt att du delar Försvarsmaktens värdegrund som utgår ifrån demokratiska principer och som slår vakt om alla människors lika värde, om rättvisa, jämlikhet och mänskliga rättigheter.

 Kvalifikationer

 • Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig för tjänsten (avser högskoleutbildning om minst 120 gamla resp. 180 nya högskolepoäng inom relevant utbildning)
 • Aktuell och relevant chefs- och ledarerfarenhet
 • Vana att leda i förändring och har erfarenhet av utvecklingsarbete
 • Förmåga att uttrycka dig på ett tydligt och välformulerat i både tal och skrift i det svenska språket

Meriterande

 • Erfarenhet av individanpassat/coachande förhållningssätt
 • Erfarenhet av att utveckla medarbetare och av att arbeta med effektivisering gällande processer och arbetssätt
 • Erfarenhet av statlig verksamhet

Personliga egenskaper

För att passa och trivas på befattningen är det viktigt att du är en prestigelös person som är trygg i ditt ledarskap. Vidare är du bra på att bygga relationer och att samarbeta med andra. Du är en nyfiken och utvecklingsinriktad person med mod att prova nytt i syfte att lösa problem och hitta vägar framåt. Som ledare är du resultatinriktad, inkluderande och kommunikativ. Du har förmågan att tydliggöra mål, skapa motivation och arbetsglädje hos dina medarbetare.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi eftersträvar mångfald då det berikar vår verksamhet. Vi strävar därför i vårt rekryteringsarbete efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller till exempel ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Övrigt

Avser en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning för den som inte redan är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort är Stockholm och individuell lönesättning tillämpas.

Tester är en del i rekryteringsprocessen.

Upplysning om befattningen

Har du frågor är du välkommen att kontakta Chef Lön och HR administrativa enheten Martina Wejdrup: 073-150 58 84 

Information om rekryteringsprocessen

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att ringa HR-generalist Sofie Fastlund: 070 836 14 71

Fackliga representanter

SACO: Camilla Robertsson

SEKO: Åsa Karlsson

OFR/S: Kjell Tetzlaff

OFR/O: Arne Nilsson

(Samtliga nås via växeln 08-788 75 00)

 

Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-10-09. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 september 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan