Företagssköterska/sjuksköterska till Försvarshälsan F16

Om tjänsten

F16 Försvarshälsa söker Företagssköterska/sjuksköterska.

F 16, Upplands flygflottilj är ett av Försvarsmaktens nyaste förband. Huvuduppgifter är insats och beredskap samt utbildning av värnpliktiga.

Enheten
F 16 Försvarshälsa är en intern företagshälosvård för Försvarsmaktens anställda. Försvarshälsan ansvarar för företagshälsovård för anställd personal, hälso- och sjukvård för elever och värnpliktiga samt sjukvårdsberedskap vid militära övningar och insatser.

Vid försvarshälsan arbetar läkare, sjuksköterska/företagssköterska, psykolog, fysioterapeut/ergonom, hälsopedagog, arbetsmiljöingenjör och medicinsk sekreterare.

Du kommer att arbeta för F16 och tjänstgöra som sjuksköterska vid Försvarshälsan i Uppsala med mottagning vid Uppsala garnison, Ärna. På Uppsala garnison finns flera förband, bland annat Flygstaben, Luftstridsskolan och Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum som Försvarshälsan stöttar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Hälso- och sjukvård för värnpliktiga och elever samt företagshälsovård för all anställd personal. Arbetet innehåller såväl hälsofrämjande, förebyggande, behandlande och rehabiliterande uppgifter.

Du kommer att arbeta självständigt och i nära samarbete med Försvarshälsans övriga professioner för att stödja organisationen, gruppen och/eller individen.

Dessutom ingår tjänstgöring på obekväm arbetstid då vi upprätthåller akut sjukvårdberedskap under övningar, då oftast på annan ort.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Lagstadgade medicinska kontroller.
 • Hälsoundersökningar.
 • Provtagningar, vaccinationer.
 • Arbetslivsinriktad rehabilitering.
 • Utbildningsinsatser.
 • Hälso- och sjukvård för värnpliktiga och elever såväl på garnisonen som ute i fält.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska med relevant specialistkompetens.
 • Minst 5 års yrkeserfarenhet som sjuksköterska.
 • Körkort B.

Meriterande

 • Erfarenhet från mottagningsarbete, företagshälsovård, akutsjukvård.
 • Utbildning i traumaomhändertagande.
 • Erfarenhet av att arbeta i multiprofessionellt team.
 • Erfarenhet av promotivt, preventivt, behandlande och rehabiliterande arbete.
 • Erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten.

Personliga egenskaper
Du behöver vara ansvarstagande, samspelande, flexibel och initiativtagande för att kunna möta de behov som uppstår i vår verksamhet. Du förväntas även vara självgående i din tjänsteutövning, samtidigt som god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten. Då krigsplacering ingår i tjänsten krävs en god fysisk kondition.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt om anställningen
Anställningsformen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgraden är heltid. Arbetstiden förläggs i huvudsak till vardagar men arbetsgivaren har rätt att förlägga arbetstiden på veckans alla dagar.
Arbetsorten är i Uppsala men tjänstgöring vid annan ort kan förekomma.
Tillträdesdatum snarast enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om tjänsten
kan lämnas av Chef Försvarshälsan Jakob Borelius Larsson, tfn 072-181 80 09 och Läkare Kirtisiri Casie Chettey, tfn 0708-48 46 19.

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO nås via växeln, tfn 018-19 60 00.

Välkommen med din ansökan senast 221031.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 september 2022
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Upplands flygflottilj - F 16
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan