HR-generalist till Skaraborgs flygflottilj, F7

Om tjänsten

Är du intresserad av att arbeta med HR-frågor på F 7? Vi söker dig som vill jobba som HR-generalist och som söker ett omväxlande arbete.

Om enheten

Som HR-generalist är du placerad vid flottiljstabens A1-funktion/HR-avdelning. Avdelningen består av 20 medarbetare. Avdelningens arbetsområde omfattar både strategisk och operativ personaltjänst. Vi jobbar bl.a. med bemanning, lönebildning, personalförsörjning, attraktion, rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, personalutveckling och friskvård. Flottiljstaben består i övrigt av avdelningar med uppgifter inom logistik, säkerhetstjänst, planering- och genomförande, samband m.fl.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HR-generalist ska du med ett konsultativt arbetssätt ge stöd och råd till verksamhetens chefer i HR-frågor. Arbetsområdet är brett och i tjänsten ingår generellt HR-arbete, men du kan också komma att få jobba inom ett eller flera utvalda arbetsområden.  

KRAV

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning, företrädesvis inom personalområdet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort för manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap

Personliga egenskaper 

Som person är du drivande, initiativtagande och strukturerad i ditt arbete. Du är bra på att skapa relationer och har lätt för att samarbeta. Du har hög integritet, är noggrann och lojal. Då det tidvis är hög arbetsbelastning krävs att du är flexibel och stresstålig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).  

MERITERANDE

 • Erfarenhet av avtal- och villkorsfrågor
 • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet

 

Övrigt
Anställningsform: Civil, tillsvidare anställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Omfattning: Heltid

Arbetsort: Såtenäs

Tillträde snarast eller efter överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta personalchef Anna Hanses Moback, tfn 070-886 98 41, mailadress, anna.moback@mil.se och stf chef Johan Crona, tfn 0510 – 47 72 09, mailadress, johan.crona@mil.se.

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-17. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Vi ser framemot din ansökan!

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 september 2022
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan