HR generalist/samtalsledare till I 19

Om tjänsten

 

Tjänsten erbjuder ett brett och varierat uppdrag där du både får användning av vanligt förekommande HR arbete och konsultativa samtal. Du kommer att ständigt utveckla mål och metoder för att vara ett tydligt, förtroendefullt och efterfrågat stöd till verksamheten på organisations-, grupp och individnivå.

Om enheten

Som HR generalist kommer du att tillhöra HR sektionen vid Bodens garnison. Sektionen består av ett tiotal medarbetare som ansvarar för stöd till förbandets chefer i olika typer av personalärenden, förhandling, arbetsrätt, lönebildning, rekrytering, utbildningsinsatser, arbetsmiljö och rehabilitering.  Försvarsmaktens planerade tillväxt och utveckling de närmaste åren kommer att förse oss alla med många nya spännande utmaningar och möjligheter.

 
Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ditt arbete kommer att bestå av flera uppdrag; HR generalist, samtalsledare samt veteran och anhörigsamordnare.

Som HR generalist kommer du att ge verksamhetsnära stöd till våra chefer inom hela HR området. I rollen som veteran -och anhörigsamordnare innebär det att du har samordningsansvar före, under och efter en utlandsmission samt en hel del kontakter med chef, veteran, anhöriga och samarbetsorganisationer.

Som samtalsledare ingår du i FM samtalsledarnätverk där du genomför uppföljande och konsultativa samtal med personal som deltagit i utlandsinsatser och operationer. Verksamheten bedrivs över hela Sverige och för denna verksamhet har du arbetsplikt över hela landet. Arbetet i samtalsnätverket beräknas sammanlagt uppgå till max 10 veckor per år.

KRAV

Kvalifikationer

 • Högskole- / universitetsexamen med inriktning inom HR, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig för tjänsten
 • Erfarenhet av ett brett HR arbete
 • Erfarenhet av att leda, initiera och upprätthålla strukturerade samtal
 • Dokumenterad utbildning inom samtalsmetodik och /eller praktisk erfarenhet av att föra strukturerade samtal
 • Körkort lägst B 

Personliga egenskaper

Som person ska du vara en arbetsgivarrepresentant som är van att arbeta självständigt med hög servicekänsla och gör det genom god kommunikation. Du är en samarbetsinriktad person som förstår vikten av goda relationer och har hög integritet. Tjänsten kommer kräva en förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Resor kommer att ingå i tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare med inledande 6 månader provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid 100%
Arbetsort: Boden
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
TF HR-chef Carin Hansson telefonnummer: 070-395 99 86

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Annelie Forshage
SEKO-F, David Vinblad
OF Bothnia, Per Davidsson

Samtliga nås via växeln 0505-451000.

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-14. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Vi ser framemot din ansökan!

 

 

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr. Huvudort och ledning för regementet finns i Boden. Regementets huvuduppgift är att bygga krigsförband och under de närmaste åren ska I 19 successivt utveckla den nya Norrbottensbrigaden. År 2030 ska regementet kunna utbilda, förrådsställa och mobilisera hela brigaden inklusive de tillhörande funktionsförbanden; ledning, fältarbeten, luftvärn och logistik.

Värnpliktsutbildningen genomförs på Norrbottens pansarbataljon som ansvarar för att utbilda och vidmakthålla förband till Norrbottensbrigaden. På regementet finns även en regementsstab, en brigadstab, Försvarsmaktens vinterenhet, Försvarshälsan, Garnisonsstödsenheten, Logistikenheten och Lokalplaneringsenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 september 2022
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens regemente – I 19
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan