Cyberområdet expanderar och det gör vi också – var med och utveckla Flygvapnets satsning i cyberdomänen som Flygvapnets Cyberförvaltare OR8 (SO8)

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Flygvapnet håller på att bygga upp kompetens och cyberförsvarsförmågor inom den egna försvarsgrenen. Vi erbjuder en unik möjlighet att tidigt vara med och driva Flygvapnets utveckling inom cyberdomänen och därigenom bidra till Sveriges säkerhet. Arbetet är stimulerande och utmanande med möjligheter att från grunden bygga upp nya förmågor. Försvarsmakten samarbetar med andra länder inom cyberdomänen vilket innebär att det kommer finnas förutsättningar att delta i internationell verksamhet. Det kommande Natomedlemskapet kommer ytterligare stärka behovet av att samarbeta med andra. Hos oss erbjuds tjänstgöring i en kreativ och stimulerande miljö i naturskön omgivning på Uppsala Garnison, samt goda möjligheter till balans mellan fritid och arbete.

Om tjänstgöringen

Tjänsten sker till största delen vid Flygstabens Planeringsavdelning i Uppsala, men du kommer regelbundet att delta i möten med andra myndigheter, andra delar av Försvarsmakten, industrin samt möjligen internationella partners. Du ska vara beredd att genomföra upp till sex månaders kompletteringsutbildning inom cyberförsvarsområdet

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Du är en del av ett litet team som arbetar med Flygvapnets förmågeutveckling inom cyberdomänen. Du ska fungera som det institutionaliserade minnet och den tekniska auktoriteten för Flygvapnets cyberförsvarsförmåga med system och vara främste cyberspecialistofficer inom Flygvapnet. Du ska ha en omfattande kunskap om alla system där vi bedriver cyberförsvarsoperationer och du ska förstå hur utbildning, utveckling och cyberoperationer samverkar för högsta effekt. Du arbetar nära Flygvapnets Cyberchef i utvecklingsrollen och bistår med den djupare sak kompetensen och du förväntas tjänstgöra i befattningen under lång tid
 • Deltar i utveckling, planering och uppföljning av Flygvapenförbandens förmåga att bedriva cyberförsvarsoperationer i Flygvapnets informations, ledningsstöds- och kommunikationssystem
 • Skapar och upprätthåller relationer med främst LEDS (FST), INS (OPL), FMTIS, LedSS, industrin, andra myndigheter samt internationella partners

 

Kvalifikationer

 • Specialistofficer OR8 (SO8) inom cyberförsvar, eller stridsledning, eller ledning/informationssystem/samband. Sökande med lägre tjänstegrad kan anställas inledningsvis, men målbilden är att individen eller befattningen utvecklas mot OR8
 • Mycket god kunskap om och erfarenhet av ledningsstödsystem, IT-system och nätverk
 • Goda språkliga kunskaper i engelska och svenska
 • Mycket god samarbetsförmåga med social kompetens samt stark integritet i yrkesutövandet

 

Meriterande

 • Flygvapenbakgrund
 • God kunskap om och erfarenhet av cyberförsvarsoperationer
 • Erfarenhet från arbete på högre stab
 • Erfarenhet av studier inom cyberförsvar
 • Civila eller militära påbyggnadsutbildningar inom cyberförsvar
 • Internationell tjänstgöring
 • God förmåga att utrycka sig i skrift

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidare
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): heltid
Arbetsort: Uppsala (Flygstaben)
Tillträdesdatum: Snarast dock senast januari 2023

För upplysningar om befattningen kontakta:

Övlt Johnny Resman, johnny.1.resman@mil.se


För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Yasmine Hamberg, yasmine.hamberg@mil.se


Fackliga företrädare:
OFR/O Anders Wedin

OFR/S Caroline Nilsson

SACO Borka Medjed Hedlund

SEKO Hans Rengren

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022 – 10 - 20. Din ansökan bör innehålla cv samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 september 2022
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan