Logistikofficer (OR 7) till Skaraborgs flygflottilj F 7

Om tjänsten

Vi söker dig som vill bli logistikofficer vid Skaraborgs flygflottilj och delta i utvecklingen av ett av Flygvapnets största krigsförband.

Om enheten

Som logistikofficer är du placerad vid flottiljstaben och som medarbetare vid Logistikavdelningen (A4). A4 består i dagsläget av C A4, teknisk chef flottilj, trafiksäkerhetschef och förbandstransportledare. A4 är direkt underställd stabschefen och ingår i ledningen av förbandet avseende logistik. Planen är att A4, likt krigsförbandet, skall utvecklas och växa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Logistikofficerens roll är att planera, samordna och genomföra logistikledning på F 7 och krigsförbandet 7.Flygflottiljen i nära samarbete med Logistikenheten.Befattningen innebär i huvudsak materiel- och förnödenhetsförsörjning. Vidare omfattar befattningen att stödja framtagning av underlag inför krigsförbandsvärdering samt vara företrädare för logistiken vid krigsplanläggning samt krigsförbandsutveckling.

Befattningen innebär även att ta fram rutiner och processer inom området och att driva utvecklingsarbeten inom enheten och på flottiljen.

KRAV

Kvalifikationer

 • Officersexamen med lägst OR 7
 • Logistikutbildning
 • Goda IT-kunskaper
 • Kunskap i förnödenhetsförsörjningsprocessen
 • God förmåga att leda och samordna verksamhet
 • B-Körkort

Meriterande

 • God kunskap om flygvapnets krigsorganisation, logistikkoncept och taktik
 • Kunskaper i system LIFT, PRIO 5/6 och VIDAR
 • Erfarenhet av arbetet med FM materielfördelningsorder (MFO)
 • Teknisk kunskap om Flygvapnets materiel
 • BVFK/IFTEX-utbildad 

Personliga egenskaper 

Som person är du drivande, initiativtagande och strukturerad i ditt arbete. Du är lyhörd, stresstålig och har kommunikativ kompetens. Du har lätt för att samarbeta effektivt med andra inom flottiljen och externt. För att trivas i rollen är du social och har förmåga att vara flexibel utan att tappa fokus på uppgiften.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Anställningsform: Militär befattning som officer (OR 7)
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse, dock tidigast 230101.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta C A4 kapten Kai Wichers, 0708-869934, eller teknisk chef flottilj fanjunkare Niklas Toftgren, 0703-525094.

Fackliga företrädare

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-23. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 september 2022
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan