Administratör till Bergslagens artilleriregemente A9

Om tjänsten

Administratör till Bergslagens artilleriregemente A 9 i Kristinehamn

Vill du vara med och bygga upp ett av de nya regementen som Försvarsmakten har fått i uppgift att etablera? Regeringen har beslutat om att öka försvarsförmågan genom att återetablera flera regementen där Bergslagens artilleriregemente, A 9, i Kristinehamn är ett av dem. Regementet ska ansvara för utbildning av två till tre artilleribataljoner för bland annat brigaderna i södra Sverige.

Skaraborgs regemente, P 4, är fadderförband med ansvar för etableringsarbetet och söker nu en Administratör till Bergslagens artilleriregemente, A 9.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

A9 söker nu en administratör vars främsta uppgift är att stödja A9 Regementsledning och stab. Det innefattar bland annat ansvar för att:

 • Stödja med mötesbokningar, förberedelser, genomförande och protokollföring vid regelbundna möten
 • Hantera och upprätta skrivelser i Försvarsmaktens ärendehanteringssystem VIDAR
 • Hantera bokningar och beställningar av olika slag
 • Arbeta med A9 intranät/Emilia
 • Stödja med övriga administrativa uppgifter, som till exempel ekonomirapportering och budgetering.

Friskvård och fysisk träning är en naturlig del av arbetet för all personal i Försvarsmakten.

KRAV

Kvalifikationer

 • Godkänd gymnasieexamen
 • Aktuell och dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift
 • B-körkort.

Personliga egenskaper
För att du ska trivas i rollen behöver du vara positiv och lösningsorienterad. Du har förmågan att kunna agera med flera uppgifter parallellt samt att organisera och prioritera ditt arbete. Din administrativa förmåga är god. Som person är du serviceinriktad, prestigelös samt har förmågan skapa och bibehålla förtroendefulla relationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av Försvarsmaktens organisation
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens olika stödsystem som Emilia, PRIO och Vidar
 • Erfarenhet av administrativt arbete inom statlig myndighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Befattningen är civil. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning för sökande som inte idag är anställda inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Arbetsorten är Kristinehamn. Skaraborgs regemente, P 4, är fadderförband till återetableringen av A 9 och därav kommer en stor del av arbetet inledningsvis att ske i Skövde. 

Arbetet innebär en del inrikes tjänsteresor och ibland övernattning. Arbetsförhållanden innebär oftast 40 timmars arbetsvecka, men sker ibland på oregelbundna tider, t ex under övningsförhållanden.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Sven Antonsson, Etableringschef A 9, tfn 076-104 97 51

Upplysningar om rekryteringsprocessen kan lämnas av
Anders Olofsson, HR-chef A 9, tfn 072-382 01 82

Fackliga företrädare
OFR/O: Niclas Sköld
OFR/S: Helena Astanius

SEKO: Lola Ahlgren
Samtliga nås via växeln på tfn 0500-46 50 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-23. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev med löneinriktning, där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Regering och Riksdag har gett Försvarsmakten uppdraget att stärka Sveriges försvarsförmåga, i en tid med osäker omvärldsutveckling. Bergslagens artilleriregemente, A 9 ska därför återetableras i Kristinehamn. Regementet kommer bidra till ökad geografisk närvaro, utbildning av värnpliktiga och därmed utveckling av artilleriförmåga i södra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan som såväl runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 september 2022
 • Plats: Kristinehamn, Värmlands län, Sverige
 • Förband: Bergslagens Artilleriregemente - A 9
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan