Teknisk koordinator/produktionssamordnare inom IT-infrastrukturområdet

Om tjänsten

Om tjänsten

Som teknisk koordinator/produktionssamordnare arbetar du med förutsättningarna för och uppföljning av uppdrag kopplat till de förvaltningsobjekt avdelningen ansvarar för. Du kommer att ha många kontaktytor, både inom förbandet, men även mot exempelvis Högkvarteret (HKV) och TVK Ledsyst, vilket ger dig förståelse för förbandets och Försvarsmaktens olika verksamhetsområden.

Har du en bakgrund som teknisk projektledare eller motsvarande så är detta jobbet för dig!

Du kommer att arbeta med

I rollen som teknisk koordinator/produktionssamordnare på Infrastrukturavdelningen fungerar du som spindeln i nätet avseende avdelningens uppdrag/produktionsrelaterade ärenden. Du planerar, koordinerar och följer upp genomförandet av avdelningens leveranser.

Du kommer att jobba i ett team som består av skickliga och erfarna kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Planering och budgetering av uppdrag, beställningar och arbetstimmar
 • Samverka med och utgöra stöd till avdelningsledning och sektionschefer kopplat till avdelningens uppdrag och beställningar
 • Att genomföra utfallsanalyser och sammanhålla framtagande av avdelningens rapporteringsunderlag för uppföljning av utförda uppdrag och genomförda leveranser
 • Uppdragsdialoger med beställare samt internt i förbandet
 • Samverkan med systeravdelningarnas produktionssamordnare och enhetens produktionschef avseende produktionsärenden

Om verksamheten

Infrastrukturavdelningen genomför teknisk förvaltning samt ger stöd för delar av Försvarsmaktens systemöverskridande IT-infrastruktur med tillhörande plattformar. Vi levererar tekniskt och strategiskt stöd avseende systemöverskridande IT-infrastruktur och arkitektur.

Exempelvis jobbar avdelningen med vidmakthållande, förändringar och vidareutveckling bl.a. inom områdena lokala nätverk, datacenterlösningar samt klient- och serverlösningar. Avdelningens personal fungerar också som tekniska specialister inom dessa områden.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning ekonomi/IT eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
 • Goda kunskaper i Microsoft Office
 • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap inom ett eller flera av följande områden;

 • Förståelse/kunskap om IT-förvaltningsverksamhet
 • Processorienterat arbetssätt
 • Vana av att arbeta i projektform
 • Relevant erfarenhet av uppdragssamordning, gärna i en myndighet eller större organisation

Personliga egenskaper

Du beskriver dig själv som en trygg och målmedveten person med väl utvecklad social förmåga och som drivs av att skapa förutsättningar för verksamheten att nå ställda mål. Du är självgående med förmåga att ta egna initiativ, samt har en god analytisk förmåga. Du är engagerad och utvecklingsorienterad med ett gott sinne för struktur, ordning och god planering, och har lätt för att prioritera. Vidare tar du ansvar och har lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Övrigt

Arbetsort: Örebro eller Enköping

Resor förekommer i tjänsten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef  Patrik Thorsell 070-5468437. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind via växeln på telefonnummer 019-39 35 00.

Fackliga kontaktpersoner FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via 019-39 35 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-10.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 september 2022
 • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan