Teknisk chef Ledningsregementet (OF3)

Om tjänsten

Om tjänsten

Försvarsmakten och Ledningsregementet står inför en spännande utveckling med tillväxt i fokus. Ledningsregementets förband innehåller tekniskt avancerad materiel och en stor mängd fordon. Att materielen är funktionsduglig är helt avgörande för lösandet av förbandets uppgifter. Som Teknisk chef regemente erbjuds du att vara en viktig del av utvecklingen av den tekniska tjänsten på Ledningsregementet. 

Om arbetsplatsen

Som Tekniskchef ingår du i J4/logistikavdelningen på regementsstaben LedR. Regementsstaben består av 9 avdelningar varvid J4 består av 12 medarbetare. Regementsstabens uppgift är att planera samt leda förbandets verksamhet. J4 ansvarar för regementets stödprocesser inom logistik och Infra.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som teknisk chef är du regementets främste företrädare inom teknisk tjänst och representerar regementet vid möten och beredningar. Du stödjer regementschefen och DUC inom det tekniska området. Du leder, planerar samt följer upp tillgängligheten på regementets materiel. Tillsammans med Teknisk avdelning bereder och delger du utgivna tekniska ordrar till förbandet. I din roll ingår även att stödja Logistikchefen samt vara behjälplig med andra förekommande uppgifter i regementsstaben.

Kvalifikationer 

 • OF3 eller efter särskild prövning
 • B-körkort 
 • Militära förarbevis
 • Goda kunskaper i Lift samt PRIO
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet av teknisk tjänst i chefsbefattning eller på stab.
 • God vana av Microsoft Office-paketet

Personliga egenskaper
Du är en god representant för Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund. Du har god god fysisk förmåga samt god situationsanpassningsförmåga både vad avser eget ledarskap och medarbetarskap, god stresstålighet och uthållighet samt god förmåga till improvisation.

Du arbetar ofta tillsammans med andra i ett team, men även på egen hand. Därför krävs att du självständigt klarar av att genomföra egna projekt. Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid som inleds med sex månaders provanställning, för dig som inte är tillsvidareanställd hos Försvarsmakten

Arbetsort: Enköping, resor kan förekomma i varierande omfattning

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Rekrytering sker fortlöpande


För upplysningar om befattningen kontakta:

Avdelningschef Magnus Lyckfjäll
Teknisk chef regemente Andreas Hellquist

Söks via Försvarsmaktens växel 0171-157000

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Avdelningschef Magnus Lyckfjäll
Söks via Försvarsmaktens växel 0171-157000

Fackliga företrädare:

OFR/O-OF Enköping Magnus Johansson

SACO Försvar, Ann-Marie Löfwenberg

SEKO Försvar, Christian Hedberg

OFR/S Clarence Arnstedt

Samtliga nås via växeln på 0171-15 70 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 oktober 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan