Chef till LEDNINGSSYSTEMAVDELNINGEN (C J6) vid Västra militärregionen

Om tjänsten

Chef till LEDNINGSSYSTEMAVDELNINGEN (C J6) vid Västra militärregionen

  

Västra militärregionstaben (MR V-stab) är ett krigsförband lokaliserat till Skövde samt med mindre del till Göteborg. Staben består av kontinuerligt tjänstgjorde officerare, GSS/K samt civila. Vid höjd beredskap kompletteras staben med tillfälligt tjänstgörande. Chefen för Västra militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgifter inom regionen. MR V omfattar Hallands-, Västra Götalands-, Värmlands- och Örebro län.

MR V är en egen organisationsenhet med ansvar, för både insats- och produktionsledning för bl a utbildningsgrupper och hemvärnsbataljoner.

Vill du vara med och utveckla den nya Västra militärregionen och gillar dynamiska arbetsuppgifter, då är detta ett arbete för dig.

 

Arbetsuppgifter

I din roll som chef för ledningssystemavdelningen ansvarar du för ledning, planering och uppföljning av ledningsfunktionen inom regionen. Inriktning av funktionen sker på uppdrag av Stabschefen.

Ledningssystemavdelningen (J6) består av fyra kontinuerligt anställda, varav tre officerare och en civil. Du är delaktig i stabens försvarsplanering och totalförsvarsplanering. Tjänsten innebär att leda och delta i arbetsgrupper som tar fram beslutsunderlag för Chefen MR V. Chefen för ledningssystemavdelningen har ett arbetsgivar- och personalansvar.

Kvalifikationer

Yrkesofficer OF3
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
Tidigare tjänstgöring i chefsbefattning.
God samarbetsförmåga och en lagspelare.
B-körkort.

 

Meriterande 

Erfarenhet från stabsarbete på regional eller central nivå.
Erfarenhet inom ledningssystemsområdet.
God förståelse för insatsverksamhet i markmiljön.
Kunskap om operativ- och taktisk planering (planeringsmetoder).
God fysisk status.

 

Personliga egenskaper

Du är van vid och trivs med att leda människor mot uppsatta mål. Du gillar utmaningar, är engagerad och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du tycker om att ta ansvar. Vi förväntar oss hög personlig integritet och förmåga att skapa goda relationer där förtroende och tillit är ledorden.

 

Övrigt 

Tillträde av tjänsten efter överenskommelse.

Befattningen är placerad på MR V stab i Skövde.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Stabschef Övlt Johan Ljungné alternativt Ledningschef Mj Hans Lindgren, båda nås via växeln: Tel: 0500-46 50 00

 

Fackliga representanter: 

OFR/O Göran Hjert
SACO/F Charlotta Edman
OFR/S Helena Astanius
SEKO Lola Jansson Ahlgren.

Samtliga nås via växeln Tel: 0500-46 50 00

Sista ansökningsdag 2023-01-15

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 oktober 2022
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Västra Militärregionen - MR V
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-01-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan