Kundansvarig till TVK Ledsyst Enköping

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Vi söker dig som vill ha en utåtriktad roll hos en arbetsgivare i stark tillväxt. Som Kundansvarig erbjuds du möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter i ett område som expanderar och är under stor förändring.

Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid samt ersättning för träningsskor upp till 1200 kronor vartannat år
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28–35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Om enheten
Teknik- och vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) ansvarar för den övergripande förvaltningen av Försvarsmaktens lednings- och informationssystem, samt utgör Försvarsmaktens beställare av systemförvaltning, drift och underhåll inom området. Enheten är under stark tillväxt och nya uppgifter tillförs succesivt.

TVK Ledsyst har sin huvudverksamhet förlagd på Ledningsregementet i Enköping och funktionsleds av Försvarsmaktens Högkvarter. Enhetens uppgift är att ta ansvar för Försvarsmaktens ledningssystem under hela livscykeln, från utveckling till avveckling, under såväl krig, kris och fred.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten som Kundansvarig på TVK Ledsyst ingår i Kundsektionen som är placerad i Enköping, Boden, Göteborg och Ronneby. Som Kundansvarig ansvarar du självständigt för kontakter och kravfångst avseende lednings- och informationssystem med förband, skolor och centra inom ditt geografiska område. Kontakter förekommer även med andra myndigheter. 

 • Leder dialoger och kravfångst samt återrapportering gentemot förband, skolor och centra samt externa kunder
 • Leder samverkansdialoger avseende verksamhetsbehov med försvarsgrenar och stridskrafter
 • Sammanhåller TVK Ledsyst deltagande i resurskontroller av förband, skolor och centra
 • Stödjer sektionschef avseende övriga tilldelade uppgifter. Exempelvis deltagande i krigsförbands- och produktionsdialoger, genomförande av analysuppgifter mm.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom IT alternativt utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift i svenska språket
 • B-körkort

Meriterande

 • För tjänsten relevant och aktuell arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten
  (IT-chef eller motsvarande på organisationsenhet, alternativt med produktionsledning eller behovsfångst inom TVK Ledsyst eller FMTIS)
 • God kunskap om Försvarsmaktens organisationsenheter och krigsförband
 • God kunskap om hur Försvarsmakten leds
 • God kunskap om lednings- och informationssystemområdet i Försvarsmakten

Personliga egenskaper
Du är en person med stor drivkraft och engagemang samt van att arbeta under eget ansvar. Du kan ta egna initiativ samt är bekväm med att arbeta mycket självständigt, noggrant och resultatinriktat. Du är social, kommunikativ och har en tydlig, rak och ärlig kommunikation. Att inneha en professionell attityd i ditt möte med såväl kollegor som kunder är för dig naturligt.

Du behöver kunna arbeta självständigt, tycka om att ha många kontaktytor och ha en mycket god samarbetsförmåga. Vidare är du omdömesgill, lojal och har en hög integritet samt du delar Försvarsmaktens värderingar.

Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet och att du kompletterar övriga personer inom sektionen.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders inledande provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Enköping. Resor kan förekomma till andra orter i Sverige.

Tillträdesdatum: vinter/vår 2023.

Upplysningar om befattningen
Chef Kundsektionen, Patrik Skavö, 070-931 79 12

Information om rekryteringsprocessen

Personalgeneralist Malin Lindqvist, 072-166 76 54

Fackliga företrädare

 • SACO-S – Carl Johan Pettersson.
 • SEKO – Christian Hedberg.
 • OFR/S – Clarence Arnstedt.
 • OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson.

Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 december 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan