Lärare Säkerhetstjänst OR 8, vid Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum

Om tjänsten

Vi söker nu en lärare i säkerhetstjänst till Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum. Befattningen är placerad vid Utbildningsenheten med placeringsort Uppsala. 

 

Sökande enhet
Utbildningsenhetens tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. Säkerhetsförbandsavdelningen finns i Halmstad, övriga avdelningar i Uppsala. Aktuell befattning är placerad vid Säkerhetsavdelningen. Avdelningen bedriver utbildning inom säkerhetsskyddstjänst, informationssäkerhetsskyddstjänst och säkerhetsunderrättelsetjänst.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga uppgifter är att vara lärare och kurschef inom ramen för säkerhetsofficerskursen (SOK), men uppgifter inom andra områden t.ex. IT- säkerhet, metodstödsystem kan förekomma. I rollen som kurschef och lärare är dina arbetsuppgifter att stödja Försvarsmakten med utbildning av säkerhetsunderrättelsepersonal, säkerhetschefer och IT-säkerhetschefer vid yrkesbefattningskurser (YBK) för nationell och internationell verksamhet. Detta genomförs genom planering, genomförande och efterarbete av kurser. Du kommer också att delta i utvecklingen av säkerhetstjänstutbildning inom Försvarsmakten.

 

Kvalifikationer

 • Du är utbildad specialistofficer lägst HSOU eller NBO lägst major (konvertering till förvaltare vid placering på befattning). Även kravunderskridande kommer tas i beaktande
 • Du har utbildning och erfarenhet inom säkerhets- och it-säkerhetsskyddstjänst
 • Du har tjänstgjort i säkerhetsbefattning på central- eller regional nivå
 • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

 

Meriterande kvalifikationer
Genomförd säkerhetsofficerskurs (SOK), utbildning inom pedagogik samt lärarerfarenhet är meriterande. Du har genomgått utbildning för säkerhetspersonal vid FMUndSäkC eller har motsvarande kunskaper. Andra meriterande kvalifikationer är nationell eller internationell tjänstgöring inom säkerhets- eller underrättelsetjänst.

 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande befattning med hög grad av självständighet och ansvar, då befattningen innehåller både administrativt och praktiskt arbete. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Det kommer också att ställas höga krav på god pedagogisk förmåga eftersom befattningen till stor del innebär att skapa olika inlärningssituationer för eleverna. Struktur och noggrannhet är andra egenskaper som värderas högt när arbetet handlar om att vara med och utveckla säkerhetstjänsten i Försvarsmakten.

 Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Erik Lundgren, Avdelningschef säkerhetsavdelning, tel: 072-1514976
Jeanette Borén, HR-chef, tel: 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68,
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, tfn 018-19 67 84
SACO-S FM Uppsala: Stephen Haughey, tfn 018-19 65 52
Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetsort: Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Befattningsnivå: OR 8

 

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-12-31.  Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Bifoga betyg/intyg på genomgången utbildning, motsv.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 november 2022
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan