Sektionschef till teknisk avdelning på Skaraborgs flygflottilj, F 7

Om tjänsten

Skaraborgs flygflottilj, F 7 söker en sektionschef till Teknisk avdelning vid logistikenheten på F 7.

Teknisk avdelning är indelad i två sektioner. Teknisk kundmottagning (TKM) är garnisonens huvudsakliga hänvisning beträffande materielunderhåll för mark- och basmateriel. Sektionen är ansvarig för att samordna materielunderhålls- och reservmaterielsavrop vid försvarmaktens verkstäder och hos civil avtalad leverantör. Tekniskt system stöd (TSS) är garnisonens kompetenscentrum med djupa kunskaper kring förekommande materielsystem inom garnisonen. TSS stödjer garnisonen med planering och genomförande av underhåll av markmateriel samt samordnar större förebyggande underhåll inom garnisonen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sektionschef är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att stödja chefen för teknisk avdelning och ansvara för att leda och utveckla den tekniska kundmottagningen och det tekniska systemstödet inom garnisonen. 

Kvalifikationer:

 • Specialistofficer, OR 6
 • Erfarenhet av arbetsledning
 • Körkort B för manuell växellåda
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet av att tjänstgöra i befattning teknisk tjänst på förband alternativt logistik på förband
 • Goda kunskaper i FM stödsystem PRIO (SAP)
 • Goda kunskaper i FM materielunderhållssystem (LIFT)
 • Körkort C

Personliga egenskaper
Du är mycket ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du trivs med att arbeta med samordning och koordinering där du blir en viktig funktion i den dagliga produktionen. Du har en god social kompetens och en hög servicekänsla. Du ser vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Individuell lönesättning tillämpas.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

C LogE, Håkan Johansson hakan.i.johansson@mil.se

Fackliga representanter:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08

SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63 

SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 januari 2023
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2023-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan