Ämneslärare till radiodetaljen vid Ledningsstridsskolan (LedSS) i Enköping

Om tjänsten

Beskrivning av Systemsektionen:

Systemsektionen är en sektion inom utbildningsavdelningen vid Ledningsstridsskolan (LedSS), genomför utbildning för officerare, blivande officerare och soldater inom området ledningssystem. Detta innebär utbildningar i radio, ledningsstödsystem, höjdutbildningar inom torn och mast, informationshantering och signalskydd.

Arbetet:

Vill du vara med och utveckla en intressant, lärorik och växande utbildningsverksamhet?

Systemsektionens radiodetalj söker nu en engagerad och utvecklingsinriktad ämneslärare med inriktning radiokommunikation. På radiodetaljen planerar, genomför, utvärderar och utvecklar du utbildning inom radioområdet, allt från att vara lärare vid enskilda pass till att vara med och ta fram en ny kurs. Tyngdpunkten i utbildningen ligger i praktisk hantering av olika radio och transmissionssystem men även teoretiska kunskaper inom området radio förmedlas. Arbetet innebär mycket kontakt med kursdeltagare från både Försvarsmakten och andra organisationer och du ska kunna utbilda på både svenska och engelska. Du kommer att arbeta såväl självständigt och enskilt som tillsammans med andra i arbetslaget. Tjänstgöring vid andra verksamhetställen, liksom möten och utbildning på annan ort, kan ev komma ifråga. Du skall kunna stödja den militära personalen med djupa sakkunskaper inom området.

Kvalifikationer

· Högskoleexamen inom relevant område eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

· Svensk medborgare

· Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift

 

Meriterande kvalifikationer

· Utbildning eller erfarenhet in informationssäkerhetsområdet/signalskydd

· Erfarenhet av Försvarsmaktens kommunikationssystem

· Arbetar/arbetat i Försvarsmakten

· Utbildningserfarenheten inom radio

· Utlandstjänstgöring inom Sb/ledning

 

Personliga egenskaper

Du är ansvarstagande och initiativrik med förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att skapa nya kontakter. Du är en säkerhetsmedveten och trygg person som tycker om att lära andra. Du delar Försvarmaktens värdegrund. Stor vikt läggs på din personliga lämplighet

Övrigt

Detta är en civil befattning

Arbetsort: Enköping

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde enl. ök.

Lön enl. ök.

 

Förfrågningar om befattningen och rekryteringsprocessen

Sektionschef Systemsektionen, Kn Mathias Franzen, tel 073-3628781 Mathias.franzen@mil.se

 

Fackliga representanter

Nås via växelnummer 0171-15 70 00

Officersförbundet (OF): Magnus Johansson

SACO: Carl Johan Pettersson

OFR/S: Claerens Arnstedt

SEKO:  Cristian Hedberg

 

Välkommen med din ansökan senast 08-12-22.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 december 2022
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan