Teknisk cyberanalytiker till Försvarsmaktens CERT

Om tjänsten

 

Försvarsmaktens cyberförsvar söker nu dig som är redo för en större uppgift. Kvalificerade cyberhotaktörer försöker dagligen påverka Sveriges beslutsfattande. Försvarsmaktens cyberförsvar fortsätter växa och nu letar vi efter en cyberanalytiker som vill bidra i utvecklingen av Sveriges förstärkta förmåga inom cyberförsvaret. Försvarsmaktens CERT letar nu en erfaren analytiker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som cyberanalytiker kommer Du i huvudsak att arbeta med analys, planering och underlag för threat hunting inom cyberförsvarsområdet. Du kommer att arbeta i en miljö där dina tekniska kunskaper och erfarenheter sätts i en strategisk kontext. Vidare kommer Du att arbeta med nationella och internationella informationsflöden där Du enskilt eller tillsammans med kollegor analyserar kvalificerade underlag. Analyserna kommer att ligga till grund för incidenthantering, cyberförsvarets lägesbild samt som underlag för cyberförsvarsoperationer. I arbetet ingår internationella och nationella samarbeten samt ett ständigt lärande gällande angreppsvektorer och statliga cyberaktörer.

Kvalifikationer
Relevant naturvetenskaplig eller teknisk akademisk examen.

Dokumenterad erfarenhet av analytiskt arbete inom området.

God förmåga att sammanställa och presentera material i både tal och skrift.

Meriterande Kvalifikationer
Erfarenhet från arbete i försvarsmakten, gärna central nivå eller försvarsgrensstab motsvarande.

Erfarenhet från och kunskap om metoder inom underrättelsetjänst eller underrättelsefunktion från polisiär myndighet.

Praktisk erfarenhet från incidenthantering eller ledning av incidenthantering är meriterande samt kunskaper om hotaktörer och sårbarheter inom cybermiljön.

Personliga egenskaper
Vi förutsätter att Du har en god teknisk förståelse. Vi ser att Du har en förmåga att identifiera samband mellan detaljer i en större kontext och kan prioritera i informationsflöden för att kunna leverera inom angivna tidsförhållanden. Du har en hög inlärningskapacitet och trivs med ett högt tempo. Du är prestigelös, trivs med att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga. Vidare ser vi att Du är en stabil person med hög integritet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Fackliga representanter
OFR/S Kjell Tetzlaff, SACO Camilla Robertsson,SEKO Lise-Lotte Larsson
OFR/O Arne Nilsson. Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Övrigt
Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde efter överenskommelse. Befattningen är öppen att söka för civil och militär personal. Arbetsort är Stockholm.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare. Frågor om befattningen mejlas in till cyberintresse@mil.se.

Välkommen med din ansökan, CV samt ett personligt brev där Du motiverar varför Du är lämpad för denna befattning,senast den 2023-03-26. Mejla ansökan till cyberintresse@mil.se, ange referens 550771.

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 mars 2023
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-03-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan