Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker specialist inom fysisk säkerhet

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.


Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att påverka balansen mellan arbete och privatliv.

Om enheten

Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av säkerhetskontoret. Inom säkerhetskontoret ansvarar säkerhetsskyddsavdelningen för den militärstrategiska ledningen av säkerhetsskyddstjänsten. Informationssäkerhetssektionen där befattningen är placerad ansvarar bland annat för ärenden rörande informationssäkerhet och fysisk säkerhet för Försvarsmaktens säkerhetsskyddsvärden.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som specialist har du en central roll i det strategiska och analysdrivna arbetet att utveckla, stödja och granska den fysiska säkerheten i Försvarsmakten. Det handlar bland annat om att ta fram kravställningar, se till att regler inom området följs samt arbeta med metodutveckling. Du deltar i kontroll- och tillsynsverksamhet avseende säkerhetsskydd, håller i utbildningsinsatser, och fungerar rådgivande i frågor rörande fysisk säkerhet internt i Försvarsmakten samt externt inom ramen för totalförsvaret. Genom omvärldsbevakning håller du dig uppdaterad inom ditt område. Du är tillsammans med dina kollegor en viktig del i utvecklingsarbetet inom säkerhetsskyddsområdet.


Kvalifikationer

 • Officersexamen eller annan relevant akademisk examen alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete inom området fysisk säkerhet inkluderat kunskaper om lagar och regelverk inom säkerhetsskydd
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
 • B-körkort


Meriterande

 • Erfarenhet av säkerhetshandläggning relaterat till skyddsobjekt, skyddade transporter, vapen och ammunition eller explosiva varor
 • Erfarenhet av kontroll och tillsynsverksamhet
 • Erfarenhet från stabsarbete på regional eller central nivå i Försvarsmakten
 • Erfarenhet och kunskaper om tekniska bevakningssystem
 • Erfarenheter av att arbeta regelverk kring RÖS eller Tempest
 • Erfarenhet av arbete med avlyssningsskyddade utrymmen
 • Erfarenhet av ärendehandläggning vid statlig myndighet
 • Erfarenhet från internationella militära insatser


Personliga egenskaper

Som person tror vi att du är nyfiken, initiativrik, kreativ och självgående samt har förmåga att arbeta såväl enskilt som i grupp. Vi förväntar oss att du kan förmedla din kunskap och växla mellan långsiktigt arbete och handläggning med mycket korta tidsförhållanden. Den strategiska nivån på arbetet ställer krav på en hög analytisk förmåga där du ska kunna identifiera och beskriva brister och problem, samtidigt som du är pragmatisk och lösningsfokuserad. En stor del av vårt arbete sker i samarbete med andra enheter inom Must, Försvarsmakten och andra myndigheter vilket ställer krav på en förmåga att kunna skapa och vidmakthålla goda relationer. Vi ser det även som viktigt att du har ett gott omdöme, professionell inställning och hög integritet. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.


Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tjänsten är öppen att söka för både civil och militär personal. Arbetsort är Stockholm och tillträde sker enligt överenskommelse. I tjänsten förekommer resor nationellt och internationellt med varierande längd.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt urvalstester.


Upplysningar

Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”Specialist fysisk säkerhet” i ämnesraden.


Fackliga företrädare

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/HKV, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-12. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 november 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2022-12-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan