IT Tekniker - Windows MECM (SCCM)

Om tjänsten

Om tjänsten 

Försvarsmakten utökar sin förmåga och expanderar, därför söker vi nya medarbetare inom IT

IT Driftcentralen ansvara för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i våra IT-miljöer.

Som anställd på IT-Driftcentralen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och du får möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Vi arbetar ständigt på att kompetensförsörja vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturligdel av vår vardag och du har tre timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Du har möjlighet till flextid och minst 28 betalda semesterdagar per år.

Har du arbetat med drift av Windowsklienter i stora nätverk? Har du arbetat i MECM(SCCM) och har god kompetens inom området? Är du en driven, noggrann och analytiskperson som tycker om att samarbeta med andra?

Då kan du vara den vi söker!

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, felsökningar, optimera och konfigurera Försvarsmaktens Klientplattform. Du har daglig användarkontakt samt genomför uppdatering av applikationer, versionsväxlingar av applikationer samt behörighetsstyrning av applikationer. Vid nya releaser är du delaktig vid planering och genomförande. Det ingår även att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten. Vi arbetar processorienterat (ITIL) och med stöd av Agila metoder.

Personlig egenskaper

Vi ser att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och driven och van att ta egna initiativ. Du tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker inom hela kompetensområdet. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt, kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter och ta ansvar för dina åtagande. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet!

 

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav.

 • Mångårig erfarenhet av drift, underhåll och felsökning på Windowsmiljöer.

 • Erfarenhet inom följande områden:

MECM (SCCM)                  

WSUS

Group Policy

Erfarenhet av felsökning av klienter

 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift

 • B-körkort är ett krav

 

Arbetserfarenhet inom följande är meriterande:

 • Erfarenhet av geografisk redundanta Windowsmiljöer

 • PowerShell

 • Nätverk

 • Active Directory

 • DNS

 

Omfattning, placering, tillträde m.m.

Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

 

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 2022-11-30.

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev.

Upplysningar om befattningen lämnas av Lovisa Lindbom (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

 

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Håkan Larsson

SEKO ​Matz Felix

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 oktober 2022
 • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan