Sonarofficer till 44.röjdykardivisionen

Om tjänsten

Om tjänsten

44:e Röjdykardivisionen är ett marinförband tillhörande Fjärde sjöstridsflottiljen och är grupperat i Skredsvik, utanför Uddevalla. Röjdykardivisionen arbetar med att lokalisera och röja sjöminor och oexploderad ammunition i svenska och internationella vatten. Förbandet deltar regelbundet i internationella insatser där de röjer ammunition i både sjö –och landmiljö.


Röjdykardivisionens ASU (Area Search Unit) söker nu dig som är sonarofficer.

Om enheten

ASU gruppens huvudsakliga uppgift är att lokalisera föremål under vattnet med hjälp av tekniska system såsom sonar och ROV (Remote Operated Vehicle). ASU gruppen utgör även en resurs inom ubåtsjakt. Vid vissa uppdrag ger gruppen sitt stöd till det civila samhället genom samarbete med polisen eller andra myndigheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sonarofficer ingår du i ASU-gruppen och har hela landet som arbetsområde. Gruppen förflyttar sig både på land och till sjöss samt opererar också från marinens fartyg vid insatser till havs och vid skarpa minröjningsoperationer i Östersjön och Västerhavet.

Verksamheten är mycket varierande och behov av gruppens insatser kommer ibland med kortframförhållning, varpå flexibilitet är en nödvändig egenskap för tjänsten.
Du kommer att ansvara för AUV-sökmateriel (Autonomus Underwater Vechicle), ROV-system, släpad sonarutrustning samt viss övningsmateriel (målobjekt, reflektorer och den övriga övningsminparken). Som sonarofficer leder du de dagliga arbetet och deltar i gruppens övningar och insatser, samt samverkar med berörda förband och myndigheter under övningar och insatser.

Utbildning

Krav

 • Specialistofficersexamen
 • OR 6

Meriterande

 • Fördjupade kunskaper inom hydroakustisk och sonarteknik
 • Examen vid SSS UV-stridsprogrammet

Certifikat och behörigheter

Krav

 • Godkänd hälsoundersökning för sjögående personal
 • Körkortsbehörighet B
 • Vapenutbildning AK5
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Godkänd FM Fyss


Meriterande

 • Körkort BCE
 • Nautisk behörighet N8
 • Vapenutbildning KSP90, Pist88
 • Godkänd skyddsvakt

Personliga egenskaper

Som sonarofficer arbetar du i ett arbetslag som har en hög insatsfrekvens. Det ärdärför viktigt att du som person är social och har en positiv inställning även i pressadesituationer.Du skall vara driven och vilja utveckla tjänsten som sonarofficer, men även vara en viktig del av gruppens utveckling. Du måste vara säkerhetsmedveten och ansvarstagande. Vi sätter storvikt vid din personliga lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta

Fv. Peter Aneborn, Chef ASU, peter.aneborn@mil.se

Information om rekryteringsprocessen

Filippa Alenius, rekryteringskoordinator

0766-35 85 84, Filippa.Alenius@mil.se


Fackliga företrädare

Joakim Pukk
Joakim.Pukk@mil.se


Välkommen med din ansökan senast 2023-02-28. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband i den svenska marinen. Flottiljens ledningsstab, sju fartyg och röjdykardivision på västkusten utbildar och tränar sjömän och officerare för beredskap att genomföra insatser, både nationellt och internationellt. Flottiljen har förmåga att kontrollera havsområden, sjövägar och sjöfart, göra insatser mot yt-, luft- och undervattensmål, samt röja minor i hamnområden, kustnära farvatten och på öppet hav.
Fjärde sjöstridsflottiljen bidrar också löpande med personal till internationella insatser, bland annat i Afghanistan – långt från kust och hav.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 oktober 2022
 • Plats: Uddevalla, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Fjärde sjöstridsflottiljen – 4.sjöstridsflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan