IT-administratör/specialist

Om tjänstenBefattningen erbjuder
Är du en person som är intresserad av en stabil och verksamhetsoptimerad IT-drift och söker ett arbete där du ständigt blir utmanad? Känner du att det är dags att ta tag i något som verkligen kan göra skillnad i dagens världsläge? Har du en förmåga att utifrån gällande regelverk hitta kreativa och förvaltningsbara lösningar? Är du en serviceinriktad och kompetent person inom IT?

Då är det troligen dig vi söker - Vi ligger i teknikens framkant och söker dig som vill följa med på resan.

Om enheten
TKSE är ett krigsförband under Ledningsregementet och en försvarsmaktsgemensam resurs för dataförsörjning av signalkrigsplattformar inom alla arenor. Signalkrigföring är centralt för verkan och skydd på det moderna slagfältet. Förbandet levererar stöd till nationella och internationella insatser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-administratör är du en del av en mindre grupp med hög kompetens och stort ansvarskännande. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av planering, genomförande och uppföljning av beslutade åtgärder inom IT-driften vid förbandet. Du kommer ha ett nära samarbete med övriga gruppmedlemmar och uppgifterna fördelas mellan er beroende på erfarenhet och kompetens. Du förväntas ha regelbundna dialoger med verksamheten för att i samverkan med dessa genomföra beslutade åtgärder vid lämpliga tidpunkter. Du är van att arbeta agilt med bibehållet fokus på stabilitet, säkerhet och dokumentation

KRAV
Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom område IT eller motsvarande erfarenhet
 • God kompetens om virtuella IT-system (VMware)
 • God nätverkskompetens om bl.a överlagrade nätverk
 • Flerårig erfarenhet av arbete med Windows (Server och Desktop)
 • Flerårig erfarenhet av LINUX-baserade system
 • Erfarenhet av client-server
 • Mycket goda kunskaper i svenska
 • Goda kunskaper i engelska
 • Ska klara FM fysiska baskrav

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är drivande, kreativ och stresstålig. Du har ett högt säkerhetsmedvetande. Arbetet innebär att du måste vara noggrann och slutföra dina uppgifter inom avtalad tid. Vidare är du är lösningsorienterad, har ett gott omdöme och är serviceorienterad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Civila certifieringar inom området IT (VMware, Nätverk, Windows/LINUX, IT-säkerhet)
 • Erfarenhet av arbete med FM IT-system
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens regelverk avseende IT-drift

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, provanställning om sex månader tillämpas.
Lön: Individuell lönesättning.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Placeringsort: LedR/Stockholm.

Upplysningar om befattningen
Mail: ledr-tkse@mil.se
Att: Roger Olsson, SC TKSE

Fackliga företrädare
Nås via mail: ledr-tkse@mil.se


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-12-30

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 oktober 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-12-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan