K 3 söker stabsassistent till 31.jägarbataljonen

Om tjänsten

Om enheten
31. jägarbataljonen är ett lätt konventionellt jägarförband med uppgift att stödja Försvarsmaktens specialförband. Förbandet löser uppgifter i hela konfliktskalan, både i Sverige och utomlands. Kombinationen av hög personell standard, hög rörlighet, utbudet av vapensystem tillsammans med den krävande utbildningen innebär att förbandet utgör en viktig resurs i såväl brigadsystemet såväl den internationella arenan

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Stabsassistentens uppgift vid 31. jägarbataljonen är att stödja främst stabschefen och C S3, men även övriga delar av bataljonsstaben i den dagliga verksamheten med varierande ärenden av främst administrativ karaktär.
Exempel på uppgifter som stabsassistenten hanterar:

 • Administrativt stöd till stabschefen eller C S3, detta kan t.ex. innebära att stödja cheferna med underlag inför ordergivningar eller planeringsprocesser.
 • Administrerar olika former av beställningar i olika system

Vidare stödjer stabsassistenten bataljonsstaben med motsvarande uppgifter i fältmiljö.


Krav för tjänsten

 • Genomfört värnplikt, GMU eller GU med godkända betyg
 • Vana att använda datorer som arbetsverktyg
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i det svenska språket
 • B-körkort


Meriterande 

 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i det engelska språket
 • Erfarenhet från utlandstjänst, företrädelsevis i stabsbefattning
 • Utbildad logistikassistent
 • Utbildning/erfarenhet av Office, PRIO och/eller LIFT L
 • Militärt förarbevis på lätt personterrängbil

Personliga egenskaper
För att lyckas väl i rollen som stabsassistent så krävs en person som är flexibel, noggrann och har en förmåga att prioritera uppgifter samt en vilja att lära och utvecklas. Som person bör du vara serviceinriktad och social, då arbetet innebär att du samverkar och samarbetar dagligen med främst personalen i bataljonsstaben.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-06.

Efter ansökningen är stängd kommer ansökningarna att behandlas och sökande kommer att kallas till anställningsintervju och fortsatt rekryteringsprocess. 

Din ansökan ska minst innehålla CV, kopior på utbildningsbevis/tjänstgöringsomdömen samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Anställningskategori: GSSK (OR1)

Provanställning om 6 månader tillämpas vid nyanställning inom Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlsborg

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse 

Lön: Individuell lönesättning

För upplysningar om rekryteringen kontakta:
Fv Kaj Rosö, C S1 31.jbat
tfn: 0505 45 12 22

HR-Stöd Erica Olovson
Tfn 0505 45 16 46

Fackliga företrädare:
OFR/O: Eva Härnqvist
0505 45 10 00

OFR/S: Mikael Ekelund
0505 45 10 00

SEKO: Jan Arnholm
0505 45 10 00

SACO: Annelee Karlström
0505 45 10 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 oktober 2022
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-01-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan