Planeringsofficer/S1 (OF1/2) till 4.Basenheten vid Helikopterflottiljen

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Arbetsuppgifterna är varierande och innebär att du utöver daglig planering och uppföljning av personaltjänsten även deltar i övningar och vid behov i insatser med förbandet.

I din roll som planeringsofficer är du stabsmedlem vilken innebär att du även kommer få bidra till samordning och stöd till andra delar av staben och underställda chefer inom hela 4.Basenheten samtidigt som det i tjänsten ingår att arbetsleda personalhandläggaren vid enheten.

I befattningen får du en helhetsbild över flygvapnet och specifikt flygbassystemet samt stabserfarenhet inför kommande befattningar.

Om enheten
4. Basenheten är organiserad i tre kompanier och en basenhetsledning, motsvarande en bataljonsstruktur, där basenhetsledningen är en lednings nod mellan kompanierna och flottiljstaben.

4. Basenhetsledningens huvuduppgifter är att möjliggöra för kompanierna att lösa deras uppgifter, vilka är drift av flygbas Malmen, drift av rörlig flygbas samt grundutbildning av värnpliktiga. Vid övningar och i krigsorganisation är basenhetens uppgift att bemanna flottiljens ledningslag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll kommer du stödja chefen med personalarbetet. Vanligt förekommande uppgifter är lönefrågor, bemanning och rekrytering, organisationsfrågor, utbildnings och elevadministration, samverkan med facket, arbetsrättsliga frågor och personaladministration. Det är stor variation på arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer
Officersexamen – lägst grad löjtnant
B-körkort

Meriterande
Erfarenheter av försvarsmaktens verksamhetsledningssystem SAP/PRIO
Erfarenhet av personal/HR-arbete inom Försvarsmakten
Erfarenhet av stabstjänst på taktisk nivå eller förbandsnivå.
 
Personliga egenskaper
Höga krav ställs på noggrannhet, struktur och arbeta självständig. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, flexibilitet, ordningssinne samt serviceattityd. Det är viktigt att du fungerar väl under press och att du har en god analytisk förmåga och slutför ditt arbete

ar. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på du på ett systematiskt sätt kan omhänderta och följa gällande regelverk och bereda ärenden inför kommande beslut.

För att trivas med den stora kontaktytan som tjänsten medför, är det viktigt att du är kommunikativ, lyhörd och trivs med att skapa nya kontakter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde,
rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, befattningen är militär OF1.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Lön: Individuell lönesättning

Arbetsort: Linköping

Tillträde enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Stf C 4.BasE, Kn Johan Evander vxl 013-28 30 00

För information kring rekryteringsprocessen kontakta:

Personalhandläggare, Elin Wrangenby vxl 013-28 30 00

Fackliga företrädare:

OFR/O Hkpflj, Mats Häggström

OFR/S Hkpflj, Helena Lemnell

SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson

SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist

Samtliga företrädare nås vi växeln på 013-28 30 00 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-08.

Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 oktober 2022
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-01-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan