Simulatorofficer

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Att arbeta inom Försvarsmakten innebär eget ansvar, vara med och göra skillnad, personlig utveckling, gemenskap, utmaningar och meritvärde.

Om enheten
Staben på 181 Pansarbataljon huvuduppgift är att stödja kompanierna och bryta ner de ordrar och uppgifter som kommer från högre chef. Planerar och samordnar bataljonens verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Att arbeta som simulatorofficer består i att stödja förbandet med planering och utbildning inom stridsteknik med simulatormateriel. Funktionen är i en uppbyggnadsfas så stort eget ansvar och engagemang kommer att krävas, tex så som att vara med i framtagandet av utbildningslokaler, framtida simulatorutrustning med mera.

Du kommer att planera och leda driften, tillsyn, vård, underhåll, ledning och förrådshållning av befintliga simulatorer. Du kommer även att delta i övningsverksamhet inom Försvarsmakten.

Du kan också läsa mer om vilka förmåner arbetet ger på https://jobb.forsvarsmakten.se  

KRAV

Kvalifikationer

 • Officersexamen  
 • B-körkort

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett stort intresse för simulatorteknik eller simulatorutbildning, och som tycker det är roligt att utbilda andra. Även att du har ordningssinne, är ansvarstagande och strukturerad. Vi ser att du är serviceinriktad, initiativtagande och med lätthet tar du dig an nya arbetsuppgifter. Du bidrar med din personlighet till ett aktivt och gott samarbete samt till en bra stämning i arbetslaget. Du är prestigelös och gillar att utforska nya lösningar. Är du rätt person men saknar utbildning så finns det utbildning att genomföra för att förkovra dig för tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE
 

 • Erfarenhet av tjänstgöring i befattning som simulatorofficer eller simulatorinstruktör eller likvärdig erfarenhet
 • Erfarenhet av indirekt eld
 • Förarbevis militära fordon
 • Godkända utbildningar inom Försvarsmakten

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad : Heltid. Resor i tjänsten förekommer, främst inom Sverige. Då verksamhet kan ske utanför ordinarie arbetstid kan arbetstiden förskjutas till kvällar/nätter och helger.
Arbetsort: Visby/Tofta
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning

För upplysningar om befattningen kontakta:
Niklas Asklander, Stabschef 181 pansarbataljon, 070-831 47 15, niklas.asklander@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR: P18-181pbat-S1@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O: Karl-Johan Boberg, OFR/S: Martin Sparr, SEKO: Thomas Klasson, SAKO: Marie Nygren. Samtliga kan nås via försvarsmaktens växel: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-15. Din ansökan bör innehålla CV, militärt betyg samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Gotlands regemente återupprättades den 1 januari 2018 för att stärka Försvarsmaktens närvaro på den strategiskt viktiga ön. Sedan 2020 utbildas återigen värnpliktiga på P 18 och förbandet kommer stegvis att tillföras fler förmågor under perioden fram till 2030.
Läs gärna mer på www.forsvarsmakten.se/p18

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 31 oktober 2022
 • Plats: Visby, Gotlands län, Sverige
 • Förband: Gotland regemente - P18
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-01-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan