Båtförare till EOD Båtgrupp, 44.röjdykardivisionen

Om tjänsten

Om enheten

Båtgruppens huvuduppgift är att förflytta förbandets EOD-grupper till insats, för lösande av sin uppgift. Detta sker inomskärs, kustnära eller fritt till sjöss. Gruppens båtar är en plattform där personal utgår från när dykningar genomförs eller andra typer av insatser.
Gruppen har funnits sedan 2019 och är under utveckling, gruppen prövar regelbundet ny materiel, metoder och rutiner för att förbättras och utvecklas. Samövning och insatser sker regelbundet med andra förband

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga uppgifter som båtförare är båtens framförande och dess säkerhet. Du ansvarar för, tillsammans med din besättning, framförandet av båten med dess passagerare och last. Du är särskilt uttagen för att kunna navigera både inom- och utomskärs i höga hastigheter, i varierande väder- och ljusförhållanden med hög precision. Genom din utbildning, skicklighet och säkerhetsmedvetenhet säkerställer du att förbandets grupper kan förflyttas för lösandet av uppgift.

Båtgruppen är relativt nystartad, vilket innebär att du kommer in i ett spännande skede med möjlighet att påverka och bidra till gruppens processer och rutiner.


Tjänsten ställer krav på deltagande vid militära nationella samt internationella insatser.

Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt/GU med godkänt resultat.

Meriterande

 • G-båtsförare.
 • Stridsbåtsförare/chef.
 • Nautisk kompetens N8/M8.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som båtförare är du mycket yrkeskunnig, säkerhetsmedveten och besitter ett gott sjömanskap. Stor vikt kommer att läggas vid din sociala kompetens, samarbetsförmåga och ansvarstagande; som individ och gruppmedlem. Du är mycket viktig för gruppens resultatleverans och sammanhållning. 
Som anställd vid divisionen blir du en naturlig del av den starka gemenskapen inom den egna enheten och inom divisionen.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Fj John Carlsson, Chef EOD Båtgrupp, john.carlsson@mil.se

Information om rekryteringsprocessen:

Filippa Alenius, rekryteringskoordinator
0766-35 85 84, Filippa.Alenius@mil.se

Fackliga företrädare

Joakim Pukk, Joakim.Pukk@mil.se


Välkommen med din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband i den svenska marinen. Flottiljens ledningsstab, sju fartyg och röjdykardivision på västkusten utbildar och tränar sjömän och officerare för beredskap att genomföra insatser, både nationellt och internationellt. Flottiljen har förmåga att kontrollera havsområden, sjövägar och sjöfart, göra insatser mot yt-, luft- och undervattensmål, samt röja minor i hamnområden, kustnära farvatten och på öppet hav.
Fjärde sjöstridsflottiljen bidrar också löpande med personal till internationella insatser, bland annat i Afghanistan – långt från kust och hav.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 mars 2023
 • Plats: Uddevalla, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Fjärde sjöstridsflottiljen – 4.sjöstridsflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan