Stf gruppchef EOD Båtgrupp, 44.röjdykardivisionen

Om tjänsten

Om enheten

Båtgruppens huvuduppgift är att förflytta förbandets EOD-grupper till insats, för lösande av sin uppgift. Detta sker inomskärs, kustnära eller fritt till sjöss. Gruppens båtar är en plattform där personal utgår från när dykningar genomförs eller andra typer av insatser.


Gruppen har funnits sedan 2019 och är under utveckling genom att pröva ny materiel, metoder och rutiner för att förbättras och utvecklas.


Samövning och insatser sker regelbundet med andra förband.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som ställföreträdande gruppchef kommer du främst vara båtchef på våra båtar när vi är till sjöss. Du kommer även att vara materialansvarig, ansvarig för underhåll samt teknisk tjänst. Du ska med noggrannhet, planering och framförhållning säkerställa att gruppens båtar har en hög tillgänglighet och leda den tekniska tjänsten på gruppen.
Du ska vara beredd att stötta andra grupper inom förbandet med din kompetens.


Utmärkande för tjänsten är yrkeskunnande, säkerhetsmedvetande, gott sjömanskap, hög vilja, detaljkunnande och tjänstvillighet.


Tjänsten ställer krav på deltagande vid militära nationella samt internationella insatser.

Kvalifikationer

 • Specialistofficersutbildning

Meriterande

 • G-båtsförare.
 • Stridsbåtsförare/chef.
 • Nautisk kompetens N8/M8.

Personliga egenskaper

Som ställföreträdande gruppchef på EOD Båtgrupp ställs det höga krav på dina personliga egenskaper. Eftersom enheten är liten kommer stor vikt att läggas vid din sociala kompetens, samarbetsförmåga, arbetskapacitet och ansvarstagande både enskilt och i grupp. Hos oss är varje enskild individ viktig för resultatleverans och sammanhållningen på enheten.


Tjänstgöringen kan innebära långa perioder till sjöss/skärgårdsmiljö och du förväntas kunna behålla ett högt stridsvärde över tiden.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Fj John Carlsson, Chef EOD Båtgrupp, john.carlsson@mil.se

Information om rekryteringsprocessen:

Filippa Alenius, rekryteringskoordinator
0766-35 85 84, Filippa.Alenius@mil.se

Fackliga företrädare

Joakim Pukk, Joakim.Pukk@mil.se


Välkommen med din ansökan senast 2022-12-31.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband i den svenska marinen. Flottiljens ledningsstab, sju fartyg och röjdykardivision på västkusten utbildar och tränar sjömän och officerare för beredskap att genomföra insatser, både nationellt och internationellt. Flottiljen har förmåga att kontrollera havsområden, sjövägar och sjöfart, göra insatser mot yt-, luft- och undervattensmål, samt röja minor i hamnområden, kustnära farvatten och på öppet hav.
Fjärde sjöstridsflottiljen bidrar också löpande med personal till internationella insatser, bland annat i Afghanistan – långt från kust och hav.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 november 2022
 • Plats: Uddevalla, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Fjärde sjöstridsflottiljen – 4.sjöstridsflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan