Swedec söker elektronikingenjör

Om tjänsten

Om organisationen
Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum, Swedec, är Sveriges kompetenscenter för nationella och internationella uppgifter inom ammunition och minröjning. Swedec samordnar och driver materiel- och metodutveckling inom militär söktjänst, ammunition- och minröjningsverksamhet. Utvecklingsmässigt erbjuder Swedec en rad kurser riktat både till militär och civil verksamhet. Befattningen som elektronikingenjör är placerad vid utvecklingsenheten på Swedec.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med analog och digital elektronikkonstruktion och byggnation. Du är familjär med mikrokontrollenheter och inbyggda system, samt uppbyggnad av elektronikkretsar. Dessutom har du stort intresse för metodutveckling, konstruktion av labutrustning och experimentellt arbete t.ex. inom mekanisk kompetens vad gäller inkapsling och montering av elektronik. Det är meriterande om du har erfarenhet av programspråket LabView samt CAD-program.

Du kommer vara en del av föreståndareorganisation som bereder tillståndsärenden avseende tillverkning av explosiv vara, t.ex. miljö- och MSB-tillstånd för hantering av explosiv vara, och föreståndare för Röd Verksamhet (hantering av explosivämnen).

I rollen som elektronikingenjör kommer du att ha den övergripande uppgiften att:

 • Företräda eget sakområde inom ramen för test- och försöksverksamhet inom ammunitions- och explosivområdet.
 • Företräda eget sakområde vid framtagning och vidmakthållande av sök- och ammunitionsröjningsrelaterade publikationer
 • Vara sammanhållande för ämnesområdet elektronik och därigenom ett stöd i förbandets olika verksamheter, så som utbildning, operativ stödverksamhet, testverksamhet och utveckling.


Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning – ingenjör, elektronik-mätteknik, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Dokumenterad god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • God förmåga att självständigt planera, genomföra och utvärdera arbete på kort såväl som lång sikt.


Personliga egenskaper
Vi tror att du är en analytisk och handlingskraftig person som tar ett personligt ansvar men samtidigt även stöttar andra så att de gemensamma målen nås. Du har social kompetens och en pedagogisk förmåga. Du är strukturerad och kreativ, har en problemlösande analysförmåga och trivs med att arbeta såväl självständigt som att driva egna projekt i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Arbetsort: Eksjö
Tillträdesdatum: Tillträde enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta: Forskningschef Salam Mohammed, tel. 070-828 07 44
För information om rekryteringsprocessen kontakta: HR-generalist Maria Bydén, tel. 073-710 70 89


Fackliga företrädare, nås via växel, 0381-180 00

OFR/O: Kn Caroline Tillström alt. kn Johan Lönnefelt

SACO: Annelie Sjöberg

OFR/S: Carola Blomdahl

SEKO: Matz Felix


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-05. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum – Swedec är Sveriges kompetenscentrum för nationella och internationella uppgifter inom ammunitions- och minröjning. Vårt huvudsakliga uppdrag är att verka inom totalförsvaret, med fokus på utbildning, utveckling och underrättelser. Läs mer om Swedec här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 november 2022
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum – Swedec
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-01-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan