Planeringsbefäl till 73. Transportflygskvadron

Om tjänsten

Tycker du att det verkar intressant att arbeta nära besättning inför, under och efter flyguppdrag så är arbetet som Planeringsbefäl något för dig! Du agerar spindeln i nätet och har en överblick kring den operativa verksamheten.                   

Din uppgift som planeringsbefäl hos transportflygskvadronen innebär ett nära samarbete med besättningen vid planering av flyguppdragen. Du kommer ha en stor roll i uppdragens utformning och genomförande – Är det ett uppdrag som genomförs kommer alltid ett planeringsbefäl vara involverad.

Arbetet sker främst i kontorsmiljö men din arbetsmiljö kan variera mellan ordinarie byggnad, tält, eller container. En stor del av tjänsten sker med datoriserade stödsystem som en del i det vardagliga arbetet men även en förmåga att kunna hantera kartor och övriga analoga verktyg förekommer.

Arbetet sker även på kvällar och helgen när uppdragen kräver bemanning.

Transportflygskvadronen – tillhandahåller taktiskt transportflyg med Tp 84 (C-130 Hercules) både nationellt och internationellt. Förbandets uppgift är att transportera materiel och personal, samt luftburen försörjning och taktisk transport.

Mission Support Element (MSE) – är en funktion på Transportflygskvadronen.
Funktionen innehar kompetens inom verksamhetsplanering, resursallokering, planering/mission support-, underrättelse- och telekrig. 

Att arbeta på MSE kan innebära tjänstgöring utomlands både på övningar men också inom ramen för internationella insatseralt stödinsatser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvarar för att tillgodose Transportflygskvadronen med flygoperativt stöd.
 • Stödjer besättningar med planering av uppdrag.
 • Följer upp genomförandet av flyguppdraget.
 • Återrapporterar under och efter genomfört uppdrag inom skvadronen samt mot högre stab.

Kvalifikationer

 • Specialistofficer, OR 6-7
 • God färdighet att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.
 • B-körkort för manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap
 • Vana att jobba i med olika tekniska stödsystem t.ex. officepaket

Meriterande

 • Flight dispatcher utbildning
 • Logistikutbildning
   

Personliga egenskaper
Du bör vara en person som stimuleras av utmaningar och har en hög arbetskapacitet. Du har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp samt förmåga att ta egna initiativ. Du är positiv, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Du kan snabbt sätta dig in i nya förutsättningar för att lösa arbetsuppgifter, ibland med begränsade ingångsvärden. Vidare ska du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga förtroendefulla relationer. Du har förståelse och intresse för flygvapnets insats- och beredskapsuppgifter samt betydelsen av det våra plattformar levererar inom ramen för territoriell integritet. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning Sysselsättningsgrad: Heltid 100% 

Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning, övning i krigsorganisationen och genomförande av insats.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Tjänsteförrättande Sektionschef MSE, fj Lisa Palmqvist

Fackliga företrädare

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Erling Svensson

nås via Försvarsmaktens växel: 08 - 788 75 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 juli 2024
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan