Infrastrukturhandläggare till Rikshemvärnschefens stab, Stockholm

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

I rollen som Infrastrukturhandläggare är du en del av Rikshemvärnsstaben som leder och inriktar arbetet inom Hemvärnet. Som Infrahandläggare arbetar du med utvecklingen av infrastrukturen som sker inom samtliga fyra militärregioner. Hos oss får du stort eget ansvar, ett kompetent och välkomnande arbetslag och både personlig- och kompetensutveckling.

Om enheten
Stridskraften Hemvärnet är i stor tillväxt och planeras från 2023 bli en självständig stab vid sidan av Flygvapnet, Marinen och Armén. Stridskraften Hemvärnet består av en stridsskola, fyra militärregioner med staber, regionala utbildningsgrupper och totalt 40-talet hemvärnsbataljoner. Antalet fast anställda är ca 800 och de frivilliga i hemvärnsförbanden är ca 22 000.

Rikshemvärnsavdelningen är idag en del av Högkvarteret. Rikshemvärnsavdelningen är Rikshemvärnschefens centrala stab för att leda och inrikta förbandsproduktionen av stridskraften Hemvärnet. Från 2023 blir Rikshemvärnsavdelningen ett eget förband och byter namn till Rikshemvärnsstaben (RHS).

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som infrastrukturhandläggare vid stödavdelningen, en av tre avdelningar inom Rikshemvärnsstaben, deltar du i utvecklingsarbetet med förbandens krigsorganisation. Du deltar i och/eller leder i vissa frågor beredning och utveckling av förbandens infrastrukturella behov. I arbetet ingår också att bereda och sammanställa organisationens samlade infrastrukturella behov och kontinuerligt följa upp aktuella ärenden genom dialog med militärregionerna och Produktionsledningens infrastrukturavdelning. Exempel på arbetsuppgifter är:

 • Stödja verksamheten med specialistkompetens inom funktionen infrastruktur
 • Planera och delta i utveckling, anskaffning, vidmakthållande och avveckling av infrastrukturbehov
 • Bereda ärenden, utarbeta dokument, presentera och implementera resultatet i verksamheten
 • Vid behov delta i utredningar
 • Vid behov medverka vid inspektioner och kontroller

Som medarbetare i Rikshemvärnsavdelningen skall du även medverka i uppföljning och förbandsbesök vid förbanden. Resor såväl som helgarbete förekommer som en naturlig del i arbetet om än i begränsad omfattning och med god framförhållning.

Kvalifikationer

 • Några års relevant erfarenhet av arbete med samhällsplanering/fysisk planering samt beredning inom offentlig verksamhet
 • Aktuell erfarenhet av att vara delaktig i utvecklingsarbete
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i högre stabsnivå med Försvarsmaktens infrastrukturprocess, exempelvis vid Högkvarteret eller Fortifikationsverket
 • Några års erfarenhet av relevant arbete i en stor komplex organisation
 • Kännedom om fastighetsjuridik och miljölagstiftning

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som infrastrukturhandläggare trivs du med och drivs du av att samarbeta med andra och har ett lösningsorienterat och kommunikativt förhållningssätt. Du gillar att skapa och behålla nya kontakter. Du har ett gott omdöme, är resultatinriktad och trivs med att arbeta självständigt och vara drivande i tillfälligt sammansatta grupper. Vidare har du förmåga att se samband, tänka analytiskt och strukturerat samt även hitta praktiska lösningar. Vi värdesätter också att du har en hög integritet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, heltid, med sex månaders provanställning

Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Chef Stödavdelningen överstelöjtnant Jan-Åke Andersson, Tel: 070-673 50 11.

Information om rekryteringsprocessen
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anna Aurell-Sundvall, HR-specialist, Tel: 076-6105234.

Fackliga företrädare
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00
SEKO Thomas Klasson telefon 08-584 540 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 9 december 2022. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 november 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten Hemvärnet (FM HV)
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-12-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan