Soldater till sambandspluton Lifkompaniet vid LedR

Om tjänsten

 

Om Lifkompaniet

Lifkompaniet är en del av Ledningsregementets stående förbandsdelar vars uppgift är att snabbt kunna lösa uppgifter på taktisk och operativ nivå samt att vidmakthålla och utveckla kompetens inom lednings- och sambandsområdet.

Lifkompaniet har en hög tekniknivå och verkar inom många olika områden, såväl geografiskt som tekniskt, nationellt som internationellt. Vi arbetar med radiolänk, radio, nätverksteknik, satellitkommunikation, driftledning, ledningsplatser, logistik och mekanik.

Vi söker dig som gjort värnplikt som radiolänk- eller sambandssoldat eller motsvarande och nu vill tjänstgöra som kontinuerligt tjänstgörande soldat.

Vill du fylla en viktig funktion i Försvarsmakten och arbeta som soldat vid LedR?

Vill du ha ett omväxlande arbete med utmaningar och meningsfulla arbetsuppgifter?

Är du tekniskt intresserad och vill utvecklas?

Vill du arbeta tillsammans med andra mot gemensamma mål? 

Är svaret ja på ovanstående frågor kan soldatyrket hos oss på Lifkompaniet vara något för dig!

Generellt om befattningen

Att vara kontinuerligt tjänstgörande soldat (GSS/K) innebär att du är heltidsanställd. I snitt kommer du att jobba 40 timmars arbetsveckor men arbetstiden kan vara oregelbundet förlagd beroende på kompaniets verksamhet och vilken tjänst du erbjuds. 

Du blir soldat på ett kompani som uppmuntrar god kamratskap, kreativitet, initiativförmåga och självständigt handlande i chefens anda. Du förväntas utveckla din förmåga som soldat över tiden på ett sådant sätt som gagnar kompaniet, LedR och Försvarsmakten. 

Det är en naturlig del i arbetet att tjänstgöra på övningar och i insatser vilket emellanåt medför oregelbundna arbetstider. Vid anställning kommer du att erhålla en krigsplacering på något av våra krigsförband.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som soldat på sambandsplutonen är din uppgift att genom olika sambandsystem möjligöra kommunikationen mellan markstridsförband och i vissa fall hela Försvarsmakten.

Du kommer över tid upprätthålla dina grundläggande soldatkunskaper och de för tjänsten unika kompetenser. Du kommer upprätthålla plutonens förmåga genom att stödja materieltjänsten i den dagliga verksamheten.

Du blir en viktig del i ett team som under längre perioder behöver arbeta sjävlständigt  vilket ställer höga krav på initiativ- och samarbetsförmåga och du förväntas ta ansvar inom de olika befattningarna som som finns på gruppen. Tjänsten kräver en hög grad av sekretess- och säkerhetsmedvetande.

Kvalifikationer

 • Godkänd militär grundutbildning (genomförd eller pågående) med minst JA-2-2 i militärbetyg.

Meriterande

 • B-körkort
 • Militära förarbevis: TGB 30/40, Bv206/208, Lptgb
 • Gymnasieexamen
 • Teknisk utbildning såsom Cisco, grundläggande datakom och Linux
 • Grundutbildning vid Signalbataljonen
 • Befattningsutbildning mot sökt inriktning
 • utbildning i relevanta system: MKN, Radiolänk 373, MAAI, MGFI, TTA
 • Utbildning i relevanta vapensystem: Pansarskott 86, KSP 58, Shgr 56

Personliga egenskaper

Du har god samarbetsförmåga och är ansvarstagande. Du är lösningsorienterad och van att arbeta både självständigt och i grupp. Du vill bidra med din kompetens i gruppen. Du ser till helheten och vill att dina förmågor utvecklas. Att lära dig ny teknik är något du strävar efter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för befattningen.

Övrigt

Detta är en tidsbegränsad anställning enl. GSS-avtalet. Inledningsvis anställs du på ett 6-årigt kontrakt med möjlighet till förlängning.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Sex månaders provanställning tillämpas.

Försvarsmakten tillämpar individuell lönesättning, dock lägst 22 000 kr/mån.

Tillträdesdagen: Enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping.

Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser både nationellt och internationellt.  

 

Upplysningar om befattningen

Upplysningar om befattningen lämnas av kn Marcus Hurtig marcus.hurtig@mil.se 

Fackliga företrädare

OFR/O: Magnus Johansson

SACO: Carl Johan Pettersson

OFR/S: Clarence Arnstedt

SEKO: Christian Hedberg

Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-11. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du vill arbeta hos oss på Lifkompaniet. Tillsättning sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 november 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-12-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan