Arkivarie

Om tjänsten

Om jobbet

Helikopterflottiljen söker en arkivarie med placering i Linköping på Malmen flygplats. Vi söker medarbetare med god initiativförmåga som vill vara med och utveckla vår avdelning inför framtiden. Här får du chansen att utvecklas inom området i en spännande och pragmatisk miljö! 

Om enheten 

Enhetens uppgift är att stödja Försvarsmakten i myndighetsutövningen med en kontinuerlig dokument- och ärendehantering med uppgift att redovisa, ta hand om och tillgängliggöra allmänna handlingar idag, imorgon och över tid. Försvarsmaktens dokumenthantering omfattar all hantering av handlingar oavsett format och sekretessgrad längs hela beredskapstegen fred-kris-krig, nationellt såväl som internationellt.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som arkivarie kommer du arbeta med att ordna och förteckna arkiv, genomföra bevarande- och gallringsutredningar samt utbilda i dokumenthantering . Du kommer också hantera förfrågningar från allmänheten och ge stöd och service till Försvarsmaktens handläggare i dokumenthanteringsfrågor samt hantera övriga arbetsuppgifter som förekommer inom avdelningen. Registrering och distribuering av inkommande och utgående handlingar ingår även i arbetsuppgifterna i mindre omfattning. Du förväntas delta i de projekt och utvecklingsarbeten som bedrivs inom Försvarsmakten samt övningsverksamhet inom Försvarsmakten. 

 

Kvalifikationer

• Dokumenterad utbildning i arkivvetenskap (60hp).

• Mycket god datorvana. 

• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

 • Erfarenhet av arbete i dokument- och ärendehanteringssystem och hantering av elektroniska handlingar.

• B-körkort.

• Svenskt medborgarskap.

 

Meriterande

• Kunskap om offentlig förvaltning och/eller Försvarsmakten. 

• Erfarenhet av utredande arbete inom dokumenthanteringsområdet.

• Registratorkunskap.

• Erfarenhet av arbete på statlig expedition. 

• Erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddsklassad information. 

• Utbildning inom informationssäkerhet.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som tycker om ordning och reda, har ett strukturerat arbetssätt tillsammans med en positiv attityd och ett högt säkerhetstänkande. Du har förmåga att arbeta organiserat även under tidspressade situationer samtidigt som du har förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt. Du har ett öppet sinnelag, är kommunikativ och serviceinriktad som person och gillar att utforska nya lösningar. Du bidrar aktivt till gott samarbete och till en bra stämning i arbetslaget. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på http://www.forsvarsmakten.se).

Upplysningar om tjänsten lämnas gärna av:

Rekryterande chef Niklas Blomberg, tfn. 070-235 57 34.

 

Övrigt

Resor i tjänsten kan förekomma, främst inom Sverige. Befattningen är en tillsvidareanställning, som inleds med sex månaders provanställning.


Arbetsort: Linköping.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Fackliga kontaktpersoner
SACO: Anneli Helmersson
SEKO: Urban Hellkvist
OFR-S: Helena Lemnell
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 013-28 30 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 november 2022
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-12-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan