SAP Enterprise Architect

Om tjänsten

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad – samtidigt som du gör det du är bäst på!

Sektionen PRIO Teknik söker nu dig som vill jobba som Enterprise Architect för vår SAP-affärslösning. Vill du arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer, då ska du söka till oss!

Om tjänsten

Vi befinner oss i en expansiv fas i och har påbörjat vår övergång till SAP S/4 HANA. Du kommer att ansvara för de övergripande behoven rörande affärsprocesser, IT-arkitektur och verksamhet. Du gör det tillsammans med lösningsarkitekter, lösningsspecialister och övriga intressenter i nuvarande och kommande förvaltning samt i pågående projekt.

I samarbete med vår verksamhet analyserar, initierar och bidrar du med affärsvärde genom hela utvecklingsprocessen. Du ansvarar för att proaktivt utveckla målarkitekturen och förbättringar i densamma. I ditt ansvar ligger att fokusera på det totala IT-stöd som bäst stödjer verksamhetsbehovet. Du kommer samverka med samtliga arkitektroller, ledning och övriga beslutsfattare. I rollen ingår även att verka som kontaktyta gentemot leverantören SAP. Du kommer att ansvara för att kommunicera och förankra med intressenter olika möjligheter och konsekvenser av teknikval som finns. Du blir en viktig kugge i de tvärgående beroenden och samarbeten som finns inom organisationen. Det kommer ställa höga krav på din initiativförmåga samtidigt som det ger dig möjligheten att utvecklas och genom din insats bidra till hela Försvarsmaktens verksamhet.

Om enheten

Systemförvaltningsenheten förvaltar Försvarsmaktens IT-system såsom exempelvis PRIO (SAP), SharePoint, ärendehanteringssystem, integrationsplattformar m.m. Vi är drygt 200 medarbetare, jämnt fördelat mellan kvinnor och män, samt ett stort antal konsulter. Enhetens uppgift är att vidmakthålla, utveckla samt säkra robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter för intern karriärrörlighet. Vi är också en omtänksam arbetsgivare som tar vara på varje individ, oavsett bakgrund.
För att du skall trivas hos oss erbjuder vi en hel del förmåner:

 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid och tillgång till flera träningsanläggningar samt möjlighet till ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Flexibel arbetstid samt 28 – 35 semesterdagar beroende på din ålder

 

Kvalifikationer

 • Flerårig arbetserfarenhet inom förvaltning av SAP ur ett tekniskt perspektiv
 • Erfarenhet av rollen som arkitekt.
 • Erfarenhet av större IT-projekt i någon ledande position (PL, teknisk arkitekt, QA)
 • Flerårig arbetslivserfarenhet i utformande av IT-strategi, roadmaps, livscykelhantering
 • Kunskap om SAP IT-system med särskilda säkerhetskrav
 • Goda ledar– och kommunikationsegenskaper

Meriterande Kvalifikationer 

 • Arbetserfarenhet av förändringsarbete
 • Arbetserfarenhet SAP S/4HANA inom områden, infrastruktur och databaser
 • Certifiering inom SAP - Design Thinking , SAP Activate Project Manager, SAP S/4 HANA Conversion and SAP System Update
 • Arbetat enligt ITIL-processer eller likvärdig process.
 • Erfarenhet av Ekonomi, Logistik eller HR inom SAP är önskvärt.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har stort mått av eget driv. Du är initiativrik och välstrukturerad. Vi ser också att du har lätt för att kommunicera och är bra på att bygga relationer. Du vill arbeta i en proffsig miljö tillsammans med kollegor som har nära till skratt.  Du har ett starkt driv toppat med mycket tålamod. Du är snabb i tanken och har inga problem med att snabbt byta inriktning, börja om eller göra något helt annat. Du har ett öppet sätt och har lätt för att kommunicera med många olika typer av människor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt:
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: Enköping

Upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av:
Sektionschef  Irene Johansson tfn 070-847 92 92.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, växel 019-39 35 00.

Fackliga representanter vid SFE:
SACO Per Hosinsky,
OFR/S Niklas Karlsson,
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-11. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 november 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-12-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan