Senior SAP BASIS-tekniker

Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en ny kollega till vårt team på Systemförvaltningsenheten (SFE) i Enköping. Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad – samtidigt som du gör det du är bäst på. Vill du arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer, då ska du söka till oss!

Om tjänsten

Sektionen PRIO Teknik söker nu dig som vill jobba som systemtekniker inom SAP Basis. Arbetet som systemtekniker innebär att du tillsammans med ditt team förvaltar Försvarsmaktens behov av ett robust och stabilt ERP-system på SAP-plattformen ur ett tekniskt förvalningsperspektiv. Detta för att säkerställa att systemen lever upp mot verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet. Idag har vi bl.a. implementerat ECC, MDM, BI/BW, GTS, SRM, Solution Manager m.m.

Försvarsmakten förbereder uppgradering till SAP S4/HANA under de kommande åren och där kommer SAP Basis vara en viktig bidragande del. Förändringsprojektet kommer att ställa höga krav på din initiativförmåga samtidigt som det ger dig möjligheten att utvecklas och genom din insats bidra till hela Försvarsmaktens verksamhet.

Om enheten

Systemförvaltningsenheten (SFE) förvaltar och utvecklar Försvarsmaktens IT-system och vårt huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens drift och att dess information är säker, riktig och tillgänglig för att på så sätt bidra till Försvarsmaktens operativa förmåga.

Här finns många duktiga kollegor som ni ofta har nära samarbete med. Exempel på dessa är Landskapsarkitekter för SAP, funktionella förvaltare för t.ex. SAP HR/HCM, Ekonomistyrning, Logistik samt teamet för Processamordning. Vi förvaltar även hel del andra system och har stort fokus på IT-säkerhet.

 

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid och tillgång till flera träningsanläggningar samt möjlighet till ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder

 

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning eller yrkesutbildning med inriktning IT/systemutveckling eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • God teknisk kunskap och flerårig erfarenhet av förvaltning av tekniska lösningar inom SAP Basis-området
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska

 Meriterande 

 • Certifieringar inom SAP BASIS
 • Arbetslivserfarenhet av SAP S4/HANA
 • Arbetat enligt ITIL-processer eller likvärdig process.

Personliga egenskaper

Du är en person som trivs med att arbeta med förändringar och har förmåga att se nya möjligheter. Du är drivande och resultatorienterad. Du vill arbeta i en proffsig miljö tillsammans med kollegor som har nära till skratt. Du är stresstålig -  detta då det tidvis kommer att vara högt tempo. Du är  trygg i dig själv och inte rädd att ta tag i problem. Du har lätt för att arbeta i projekt och anpassa dig efter lagets tempo. Du har ett öppet sätt och har lätt för att kommunicera med alla typer av människor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt:
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: Enköping

 

Upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av:
Sektionschef  Irene Johansson tfn 070-847 92 92.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, växel 019-39 35 00.

Fackliga representanter vid SFE:
SACO Per Hosinsky,
OFR/S Niklas Karlsson,
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växel 019-39 35 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-11. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 november 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-12-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan