SAP Landskapsarkitekt

Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en ny kollega till vårt team på Systemförvaltningsenheten (SFE) i Enköping. Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad – samtidigt som du gör det du är bäst på. Vill du arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer, då ska du söka till oss!

Om tjänsten

Sektionen PRIO Teknik söker nu dig som vill jobba som Landskapsarkitekt för SAP Basis.

Vi står inför stora förändringsprojekt vilket stället höga krav på din initiativförmåga samtidigt som det ger dig möjligheten att utvecklas och genom din insats bidra till hela Försvarsmaktens verksamhet. Du kommer ha det övergripande lösningsmässiga ansvaret och har som främsta uppgift att säkerställa att System PRIO:s SAP-landskap kan förvaltas långsiktigt. Du bedömer SAP BASIS påverkan i ärenden och rekommenderar ändringar till planer, prioritering och omfattning av aktiviteter i landskap i fas med färdplaner och vidmakthållande. Du bevakar och föreslår målversion och val av mjukvaru-komponenter samt SAP-verktyg inom system PRIO. Vidare kvalitetssäkrar du informationsunderlag till färdplaner och uppgraderingsstrategier och ansvarar för SAP:s landskap och landskapsdesign från förvaltningens perspektiv. Allt detta i nära samarbete med kärnverksamheten så att det vi levererar blir precis vad Försvarsmakten behöver.

Om enheten

Systemförvaltningsenheten (SFE) förvaltar och utvecklar Försvarsmaktens IT-system och vårt huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens drift och att dess information är säker, riktig och tillgänglig för att på så sätt bidra till Försvarsmaktens operativa förmåga.

Här finns många duktiga kollegor som ni ofta har nära samarbete med. Exempel på dessa är Landskapsarkitekter för SAP, funktionella förvaltare för t.ex. SAP HR/HCM, Ekonomistyrning, Logistik samt teamet för Processamordning. Vi förvaltar även hel del andra system och har stort fokus på IT-säkerhet.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid och tillgång till flera träningsanläggningar samt möjlighet till ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder

Kvalifikationer

 • Flerårig arbetslivserfarenhet inom förvaltning av SAP ur ett tekniskt perspektiv (BASIS)
 • Erfarenhet av rollen som arkitekt.
 • Arbetslivserfarenhet av strategiska frågor kopplat till omvärldsbevakning
 • Erfarenhet av framtagning av designplaner och förvaltningsplaner

 Meriterande Kvalifikationer 

 • Arbetslivserfarenhet av SAP HANA
 • Arbetat enligt ITIL-processer eller likvärdig process.
 • Erfarenhet av Ekonomi, Logistik eller HR inom SAP är önskvärt.

 Personliga egenskaper

Du är en person som hellre kommer med lösningsförslag än problembeskrivningar.  Du vill arbeta i en proffsig miljö tillsammans med kollegor som har nära till skratt.  Du har ett starkt driv toppat med mycket tålamod. Du är snabb i tanken och har inga problem med att snabbt byta inriktning, börja om eller göra något helt annat. Du har ett öppet sätt och har lätt för att kommunicera med alla typer av människor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt:
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: Enköping

Upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av:
Sektionschef  Irene Johansson tfn 070-847 92 92.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, växel 019-39 35 00.

Fackliga representanter vid SFE:
SACO Per Hosinsky,
OFR/S Niklas Karlsson,
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 november 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-12-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan