Ekonomisamordnare till Försvarsstaben

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
en möjlighet att få arbeta nära Försvarsmaktens ledning i en period av stor tillväxt och utveckling, samt en möjlighet att bidra till utveckling och effektivisering av arbetssätt inom myndighetens centrala ledning.

Om Försvarsstabens stabsavdelning
Den 1 januari 2023 inrättas Försvarsstaben vid Försvarsmaktens högkvarter, i syfte att på ett mer effektivt sätt kunna leda Försvarsmakten i en period av kraftig tillväxt.

Försvarsstaben stödjer överbefälhavaren med att handlägga och bereda ärenden på militärstrategisk nivå, samt säkerställer att beslut som fattas av myndighetens ledning genomförs, följs upp och återredovisas. Försvarsstaben ansvarar även för att omsätta regeringens styrning av Försvarsmakten till strategiska planer och för att inrikta försvarsgrens- och stridskraftschefer. Vidare har Försvarsstaben ett övergripande ansvar för att samordna infrastruktur- och materielförsörjning.

Stabsavdelningen är placerad direkt under chefen för Försvarsstaben och ansvarar för att planera och koordinera stabsarbetet inom Försvarsstaben, mellan Försvarsstaben och övriga delar av Högkvarteret, samt med försvarsgrensstaber och Rikshemvärsstaben. I ansvaret ingår att samordna hur frågor och uppgifter bereds i Högkvarteret samt att koordinera resurserna inom Högkvarteret.  Vi arbetar nära chefen för Försvarsstaben och myndighetsledningen, och avdelningens övergripande syfte är att Försvarsstaben och myndighetsledningen ska kunna fatta rätt beslut med rätt underlag i rätt tid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din viktigaste uppgift är att inrikta och samordna såväl budgetarbetet som den löpande ekonomiska uppföljningen inom Försvarsstaben. Du kommer också delta i arbetet med att bygga upp ett system för hur vi inom Försvarsstaben planerar, budgeterar och följer upp ekonomin. Detta innefattar såväl att skapa arbetssätt och metoder, som att bygga upp en struktur inom våra tekniska stödsystem. Arbetet innebär mycket samverkan och samordning med andra entiteter inom Försvarsstaben såväl som med andra delar av Högkvarteret.

Du kommer även stödja övriga på avdelningen vid framtagande och uppdatering av interna styrdokument och rutiner. Även andra arbetsuppgifter av administrativ karaktär kan förekomma.

Du kommer att ingå i en liten och nystartad sektion. Stabsavdelningen såväl som Försvarsstaben i stort är mitt i en pågående omorganisation och mycket fokus läggs just nu på att etablera nya arbetsformer och rutiner. Det är därför bra om du är bekväm med att befinna dig i, och bidra till, förändringsarbete.


Kvalifikationer

 • erfarenhet av budgetarbete, såväl budgetering som ekonomisk uppföljning
 • eftergymnasial utbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel

 Meriter

 • erfarenhet av arbete i en samordnande eller projektledande befattning
 • erfarenhet av stabsarbete inom Försvarsmakten, gärna på militärstrategisk nivå
 • erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling och/eller kvalitetssäkring
 • erfarenhet av arbete i Sharepoint
 • erfarenhet av arbete PRIO/SAP

Personliga egenskaper

Som person är du positiv, nyfiken och har en ödmjuk inställning till kollegor och arbetsuppgifter. Du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt, vara självgående och tycker om att ta egna initiativ. Du är noggrann och strukturerad och bra på att hålla koll på viktiga datum och leveranser.

Du har förmågan att skapa goda relationer, är kommunikativ och lyhörd för andras åsikter, men är också fena på att sätta gränser, sammanfatta och komma till avslut.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: vikariat om initialt ett år
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: preliminärt februari/mars 2023

För upplysningar om befattningen kontakta rekryterande chef, Susanne Norén på 076-636 65 79 eller susanne.noren@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Anna Reijner på 070-847 50 40 eller anna.reijner@mil.se.

Fackliga företrädare:
OFR/O HKV, Arne Nilsson
OFR/S HKV, Kjell Tetzlaff
SACO HKV, Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV, Liselotte Larsson
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 november 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-12-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan