HR-chef

Om tjänsten

HR-chef

 

Göta trängregemente T 2 är det enda logistikregementet i Försvarsmakten. Göta trängregemente i Skövde utbildar, utvecklar och leder logistikförband. Regementet är Försvarsmaktens kompetenscentrum för logistikledning och inrymmer även Försvarsmaktens logistik och motorskola. Vid förbandet tjänstgör ca 400 kontinuerligt anställda officerare, civilanställda och soldater. Till dessa kommer ca 350 värnpliktiga och en stor mängd tidvis tjänstgörande personal.

 

Nu söker vi en HR-chef till T 2. HR-avdelningen består av Stf HR-chef, HR-generalist, Rekryteringskoordinator, Rekryteringsofficer, Arbetsmiljöhandläggare, HR-handläggare, HR-administratör och yrkesinformatörer. Det finns även HR-resurser på övriga enheter som ingår i HR-funktionen och funktionsleds av HR-chefen.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 

Ditt uppdrag som HR-chef är att leda, driva och implementera HR-frågor. Du är delaktig i att utveckla, planera och följa upp HR-arbetet, vilket du gör i nära samarbete med cheferna. Du kommer att arbeta strategiskt, men också operativt utifrån verksamhetens behov. Du ser till att lagar och förordningar, riktlinjer och fastställda policys efterföljs. I rollen som HR-chef ingår att förhandla med fackförbunden i HR-relaterade frågor. Du ger också stöd till chefer i alla typer av HR-frågor.

 

Kvalifikationer

 

Du är akademiskt utbildad inom personalvetenskap/Human Resource Management eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete.

 

Du innehar B-körkort.

 

Meriterande

 

 • Flerårig chefs- och/eller ledarerfarenhet
 • Förhandlingserfarenhet
 • God kunskap inom det arbetsrättsliga området (personaljuridik)
 • Erfarenhet av Försvarsmakten eller annan statlig verksamhet

 

Personliga egenskaper

 

För att trivas i rollen som HR-chef är det viktigt att du är lyhörd och har lätt för att skapa förtroende. Som person är du tydlig, driven och prestigelös. Du har förmågan att snabbt skapa dig en bild av verksamheten och dess syfte och mål. Du visar god förståelse för verksamhetens behov och kan leverera resultat med hög kvalitet. Du är van att hantera både enklare och mer komplexa uppgifter. Du har ett självständigt arbetssätt, men kan också leda arbetsgrupper. Du trivs med att vara stöd och bollplank till chefer. God kommunikations- och samarbetsförmåga är avgörande för att lyckas och trivas i rollen som HR-chef.

 

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

 

Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

 

Befattningen är placerad i regementsstaben på Göta trängregemente i Skövde.

 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Stabschef Jan-Erik Olsson, tfn 073-361 30 14 alternativt jan-erik.olsson@mil.se

 

Fackliga representanter

 

SACO – Ulf Granlöf

OFR/O – Martin Zetterman

SECO – Lola Ahlgren

OFR/S -  Helena Astanius

 

Samtliga nås via växeln, 0500-46 50 00

 

Sista ansökningsdag

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-11. Din ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar de efterfrågade kompetenserna och ett CV (i pdf-format). Ansökningar kommer enbart att tas emot via Försvarsmaktens hemsida.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Förbandets motto är: Logistik- vårt ansvar
Göta Trängregemente tillhör armén och är det enda förbandet i hela Försvarsmakten som enbart jobbar med logistik. Logistik är ett samlingsbegrepp för förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst, transporttjänst och försvarsmedicin. Det innebär att regementet ser till att de stridande förbanden får det stöd de behöver för att lösa sina uppgifter, exempelvis mat, vatten, ammunition och drivmedel. Med våra sjukvårdsförmågor tar vi hand om de skadade och med våra transportförmågor ser vi till att förbanden kommer till rätt plats vid rätt tidpunkt.

Göta Trängregemente utbildar, utvecklar och leder logistikförband. Förband som är omedelbart användbara vid insatser, såväl nationella som internationella.
Vid Göta Trängregemente finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola, som utbildar logistikofficerare för hela Försvarsmakten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 november 2022
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Göta Trängregemente – T 2
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-12-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan