Simulatoringenjörer till Skaraborgs flygflottilj F7, Såtenäs

Om tjänsten

Om avdelningen
Vi är tio medarbetare på simulatoravdelningen som utför drift och underhåll på tre stycken JAS39 Gripen simulatorer, en C130 Hercules simulator och taktiska stödsystem. Vi stödjer även övriga förband och export länder med JAS 39 simulatorer och taktiska stödsystem vilket medföra att utlandsresor kan förekomma.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som simulatoringenjör arbetar du med kontroll/provflygning och drift/underhåll av flygsimulatorer med tillhörande delsystem samt support av taktiska stödsystem. Du kommer även stödja FMV och Högkvarteret vid utveckling av flygsimulator och taktiska stödsystem. 

KRAV

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom av arbetsgivaren bedömt relevant inriktning eller på annat sätt förvärvade kunskaper som arbetsgivaren kan bedöma likvärdiga
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska
 • B-körkort, manuell växellåda

Meriterande

 • Erfarenhet från underhåll av datorsystem, systemadministration
 • God administrativ förmåga
 • Förmåga att sätta sig in i och felsöka i komplexa tekniska system
 • Kunskaper om UNIX, Windows, nätverk, databaser, elektronik, hydraulik, finmekanik, flygunderhåll, flygsimulatorer

Personliga egenskaper 
Arbetsuppgifterna kräver att du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp men du även kan arbeta självständigt. Som simulatoringenjör behöver du ha god förmåga att lösa problem även under tidspress samt har en hög nivå vad gäller kvalitetsmedvetenhet, god administrativ förmåga och vara serviceinriktad. Du behöver även vara flexibel, då omständigheterna kan ändras snabbt och kräver att tillvägagångsätt och synsätt måste förändras. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Civil befattning.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Såtenäs.
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse.
Antal befattningar: 2
Individuell lönesättning tillämpas.
Provanställning på sex månader tillämpas för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta chefen för Teknikavdelning SUL, Jan-Åke Johansson, tfn 0510-477716 alternativt 070-886 99 55.

Fackliga företrädare:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-12-14. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 november 2022
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-12-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan